Pro Caps - stručni tretman za prostatitis

prirodan proizvod koji sprječava i eliminira adenom, kronični i akutni prostatitis
  • olakšava upalu i bol
  • normalizira urinarne funkcije i poboljšava erekciju
  • pruža održive i dugotrajne rezultate koji su učinkoviti u bilo kojoj dobi i bilo kojoj fazi bolesti

Gubitak spolne želje kod muškaraca – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Gubitak spolne želje kod muškaraca - uzrok, simptomi, liječenje

Gubitak spolne želje kod muškaraca uzrok

Znanstvenici su donedavno mislili kako je nedostatak seksualne želje ili gubitak interesa za seksom problem koji se više manifestira kod žena. Nedavna istraživanja koja su provedena nad oba spola donijela su zanimljive rezultate. Ženama zapravo ne opada želja za seksualnom aktivnošću, već nemaju seksualnog interesa jer nisu pronalazile odgovarajućeg partnera. Zaključilo se kako žene, iako imaju manjak interesa za seksom same biraju razlog zašto.

Gubitak spolne želje kod muškaraca je ipak nešto drugačije. Znamo kako muškarci u određenim godinama jednostavno ne mogu imati “performanse” kao nekada prije, ali nedostatak kvalitetne erekcije nije jedini problem. Muškarcima se sve češće događa da gube želju za seksualnim odnosom i u mlađim danima. Razlog? Najveći neprijatelj svih nas, stres. U današnjem svijetu rijetko tko može isključiti misli i prepustiti se užitku.

Prema istraživanjima muškarci više pate od nedostatka seksa nego žene, a sve zahvaljujući stresu. Psiholozi tvrde kako stres kod muškaraca može utjecati na: Smanjenje seksualne aktivnosti, smanjenje seksualnih misli i fantazija, može dovesti do odbijanja sa strane suprotnog spola, dolazi do smanjenja seksualnog uzbuđenja.

Iako je stres svakako glavni uzrok nedostatka seksualne želje kod mladih muškaraca, on nije jedini uzrok. Gubitak spolne želje kod muškaraca može biti uzrokovano i nizom zdravstvenih problema – od hormonalnih poremećaja do pojave depresije. Nedostatak seksualne želje može biti i uzrok određenih lijekova koji se koriste za psihičke tegobe. I dan danas postoji veoma malo uvida u navedeno i isto tako pregršt različitih nagađanja.

Gubitak spolne želje kod muškaraca simptomi

Slaba spolna želja se može pojaviti i kod žena i kod muškaraca. I dok postoje slučajevi gdje ljudi jednostavno nemaju seksualnog interesa ili želje za seksom, ukoliko navedeno nastupi kod seksualno aktivne osobe rađa se problem. Gubitak spolne želje kod muškaraca se može povezati s traumatskim događajem u djetinjstvu ili odraslom životu, manjkom testosterona. Mnogi muškarci mogu voditi zdravi seksualni život do određenog trenutka.

Što onda? Gubitak spolne želje se najčešće događa kada nastupi dosada u odnosu, kada je osoba pod stresom, kada je osoba depresivna, kada se dogodi poremećaj u hormonskoj ravnoteži, kada se koriste razni lijekovi. Gubitak spolne želje kod muškaraca dolazi s određenim simptomima na kojima je potrebno poraditi. Prvi simptomi se pojavljuju u obliku manjka interesa za seksualnim odnosom, čak i u iznimno jakim erotičnim situacijama.

Dolazi do sve manje seksualne aktivnosti, što na kraju može rezultirati raspadom odnosa između partnera. Seksualan odnos postaje obveza u kojoj partner koji koji ima problem ne uživa već izvršava “obvezu”. Javlja se dosada prilikom odnosa, točnije dolazi do smanjena i gubitka erekcije radi nemogućnosti održavanja želje.

Gubitak spolne želje kod muškaraca dijagnoza i liječenje

Da li je navedeni problem čest? U današnjem svijetu nažalost da. Gubitak spolne želje kod muškaraca najčešće nastupa radi pretjeranog stresa ili radi manjka interesa u vezi. Što poduzeti ako primijetite gore navedene simptome? Muškarac može sam poraditi na svome problemu, ili može posjetiti liječnika, psihologa ili specijalista za seksualne i bračne probleme.

Ponekad je potrebna pomoć liječnika kako bi se uspostavila dijagnoza, točnije možda problem nije vezan uz psihu, već tijelo. Samo liječenje će ovisiti o uzroku problema, koji se u većini slučajeva ustanovi. Gubitak spolne želje kod muškaraca nije isto kao i nemogućnost seksualne moći. Psihoterapija se ovdje pokazala kao najuspješniji oblik liječenja. Zašto? Muškarac se otvoreno izjašnjava što mu je na umu i zašto ga to potencijalno blokira od ostvarivanja seksualnog odnosa.

Kako izgleda proces liječenja? Nakon razgovora, liječenje može obuhvaćati samostalne vježbe. U navedene vježbe ubrajamo metode za opuštanje, i preispitivanje seksualnog uzbuđenja. Muškarci koji pate od naglog gubitka seksualne želje ispočetka istražuju što ih uzbuđuje i kako pristupiti svojoj partnerici ili ženi.

Tagovi:

Pro Caps - stručni tretman za prostatitis

prirodan proizvod koji sprječava i eliminira adenom, kronični i akutni prostatitis
  • olakšava upalu i bol
  • normalizira urinarne funkcije i poboljšava erekciju
  • pruža održive i dugotrajne rezultate koji su učinkoviti u bilo kojoj dobi i bilo kojoj fazi bolesti