motion free

Traugel - revolucionarna mast za kosti i zglobove

Traugel je u stanju izliječiti svaku bolest zglobova kao što je:

 • artritis, artroza, koksartroza
 • osteoartritis
 • osteohondroza
 • osteohondritis
 • osteoporoza
 • ozljeda meniskusa
 • gonartrosi

Gonarthrosis koljena – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Gonarthrosis koljena - uzrok, simptomi, liječenje

Gonarthrosis koljena – uzrok

Zdravlje je jedan od najbitnijih čimbenika sretnog i zadovoljnog života. Ljudi, posebice u mladosti, često ne obraćaju previše pozornosti na zdravlje sve dok ne krenu bilo kakvi problemi, a što smo stariji neminovno je da ćemo krenuti osjećati i neke zdravstvene tegobe. Činjenica je da se ljudsko tijelo kroz život troši, a neke tegobe kao što je primjerice gonarthrosis koljena učestale su kod velike količine ljudi. Problemi s koljenima prije ili kasnije zahvate svakog čovjeka, a kada će i kod vas krenuti problemi ovisi o više čimbenika. Jedan od uzroka svakako može biti ozljeda ali čak ako i nije došlo do takve situacije, sasvim je prirodno da se zglobovi kroz vrijeme troše. Cijeli proces se dodatno ubrzava ako ste pretili, nepravilno opterećujete svoje zglobove ili ne vježbate dovoljno često. Gonarthrosis koljena neugodna je tegoba koja se na žalost trenutno ne može izliječiti. Ipak, postoje načini na koji si možete pomoći i time znatno unaprijediti kvalitetu života.

Gonarthrosis koljena – simptomi

Gonarthrosis koljena je zapravo degenerativno stanje zgloba koljena. Nitko nije imun na ovo stanje i prije ili kasnije će svi osjetiti posljedice trošenja na koljenima. U početnim fazama su tegobe koje osjećate minimalne. Ono što se krene događati je to da vam se s vremenom sve više troši hrskavica u koljenu. Konstantnim trošenjem hrskavica postaje neravna i hrapava pa se radi toga zglob ne može više glatko pomicati. Što trenje postaje veće, to se i sve više pojačava bol koju osjećate na području koljena. U kasnijim fazama dolazi do bolne upale koja se proširuje i na okolno tkivo, a osoba tada osjeća konstantu bol. Gonarthrosis koljena se najbolje može tretirati ako se dovoljno rano otkrije stoga je bitno da možete prepoznati simptome kod sebe kako bi pravovremeno reagirali. Najčešći simptomi su bol u koljenu nakon određenog napora ili u nekom specifičnom položaju. Indikacija problema također može biti škripanje ili pucanje u zglobu koljena te nastanak oteklina i upala.

Gonarthrosis koljena – liječenje

Gonarthrosis koljena je degenerativna bolest zglobova u koljenu što znači da trenutno ne postoji metoda uz koju bi se nastala šteta mogla popraviti ili izliječiti. Za početak je bitno prepoznati da postoji problem te je tada najbolje konzultirati se sa ortopedom. Detaljno opišite sve svoje simptome kako bi mogli doći do najboljeg tretmana za sebe. Osteoartritis koljena najčešće se liječi uz tri osnovne metode. Prva je neinvazivna terapija koja uključuje promjenu nekih životnih navika kako bi ublažili simptome i bol. To uključuje zdravu prehranu, fizikalnu terapiju, gubitak težine ako ste pretili, tople i hladne tretmane, analgetike te kreme za ublažavanje boli na području koljena. Gonarthrosis koljena također se može liječiti uz dvije invazivne metode. Prva je ubrizgavanje lijeka direktno u zglob što smanjuje bol i takoreći podmazuje vaš zglob. Aktivni sastojak ovakvih injekcija je najčešće hijaluronska kiselina. Druga invazivna metoda je kompletna zamjena zgloba protezom. Svakako vam preporučujemo odlazak ortopedu gdje ćete saznati koja je najbolja metoda za vas.

Tagovi:

motion free

Traugel - revolucionarna mast za kosti i zglobove

Traugel je u stanju izliječiti svaku bolest zglobova kao što je:

 • artritis, artroza, koksartroza
 • osteoartritis
 • osteohondroza
 • osteohondritis
 • osteoporoza
 • ozljeda meniskusa
 • gonartrosi