Fromilid uno – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Fromilid uno - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Fromilid uno - primjena i djelovanje

Fromilid Uno je lijek koji se koristi za liječenje raznih bakterijskih infekcija. Aktivna tvar u ovim tabletama je azitromicin, koji pripada skupini makrolidnih antibiotika koji sprječavaju rast i daljnje širenje bakterija u tijelu. Fromilid Uno tablete su obložene filmom i oslobađaju se postepeno u tijelu, što znači da se lijek oslobađa tijekom dužeg vremenskog razdoblja, što omogućuje jednostavniji način uzimanja lijeka i smanjuje broj doza koje je potrebno uzimati tijekom dana. Lijek se koristi za liječenje infekcija dišnog sustava, uključujući upalu pluća, bronhitis, sinusitis i infekcije uha. Također se koristi za liječenje infekcija kože, kao što su folikulitis, celulitis i erizipela. Isto tako se može koristiti za liječenje infekcija koje uzrokuju spolno prenosive bolesti, poput klamidije. Kao i svaki lijek, i ovaj lijek može uzrokovati neke neželjene efekte, o čemu ćemo Vam više reći u sljedećem dijelu članka. tablete mogu imati nuspojave. Dozu lijeka će Vam odrediti Vaš liječnik ovisno o trenutnom stanju, koju vrstu infekcije imate i koliko je napredovala. Ovaj se lijek ne preporučuje osobama s ozbiljnim oštećenjem jetre ili bubrega. Također se ne preporučuje osobama koje su alergične na makrolidne antibiotike.

Fromilid uno - upute i nuspojave

Fromilid Uno tablete se uzimaju jednom na dan, te je preporučljivo uzimati tabletu svaki dan u približno isto vrijeme kako biste postigli što bolji učinak. Tableta se treba progutati cijela uz čašu vode. Uvijek se pridržavajte uputa koje Vam je prepisao liječnika. Nemojte mijenjati dozu ili prekidati liječenje prije prethodnog konzultiranja sa svojim liječnikom ili ljekarnikom. Doza za Fromilid Uno tablete se određuje na temelju toga koju vrstu bakterijske infekcije imate, koliko je infekcija napredovala, te o opće zdravstvenom stanju i dobi pacijenta. Moguće nuspojave koje se mogu pojaviti tokom terapije s ovim lijekom su proljev, mučnina, povraćanje, bol u trbuhu, glavobolja, vrtoglavica, osip na koži, svrbež i povećanje razine jetrenih enzima u krvi. Rijetko kada se mogu pojaviti ozbiljnije nuspojave kao što su alergijske reakcije, smanjenje broja bijelih krvnih stanica, srčani poremećaji, zatajenje jetre, žutica i anafilaktički šok. U slučaju pojave bilo kakvih nuspojava, potrebno je odmah konzultirati svojeg liječnika.

Fromilid uno - cijena i iskustva

Fromilid Uno tablete se moraju čuvati na suhom i tamnom mjestu, zaštićene od vlage i sunčeve svjetlosti. Također, bitno je držati ove tablete što dalje daleko od dohvata i pogleda male djece. Kada im istekne rok trajanja, lijek se ne smije više dalje koristiti zbog mogućih nuspojava, te se trebaju pravilno odložiti prema preporukama svojeg ljekarnika kako biste mogli pomoći u zaštiti okoliša. Tablete treba držati na sobnoj temperaturi u njihovom originalnom pakiranju. Fromilid Uno tablete su ovalnog oblika i žuto-smeđe boje s utisnutim slovom U na jednoj strani. Ovaj lijek se može nabaviti jedino u ljekarni i to samo na recept od liječnika, a dostupan je u tri različita pakiranja, i to po 5,7 i 14 tableta u jednoj kutiji. Mnoge osobe su izrazile zadovoljstvo s učinkovitošću ovog lijeka kod liječenju bakterijskih infekcija te su se brzo oporavile od svojih bolesti, te toplo preporučuju drugim osobama ovaj lijek.


Tagovi: