Ostelife - obnavlja zglobove i kralježnicu

Brzo i efikasno djelovanje
 • Brzo neutralizira upalu
 • Zauvijek se riješi boli
 • Uklanjanje edema i upala
 • Sprječavanje grča i bolova
 • Obnova hrskavice i zglobova
 • Obnova funkciju zglobova

Fibromialgija liječenje – cijena, iskustva, nuspojave

Sponzorirano

Fibromialgija liječenje - cijena, iskustva, nuspojave

Što je fibromialgija liječenje?

Fibromialgija je učestala reumatološka bolest koji je poznata prema tome da osjećate bolove u mišićima i zglobovima, a također je povezana i s umorom, može stvoriti i probleme sa spavanjem i raspoloženjem. Točan uzrok fibromialgije se još uvijek no trenutno se spekulira smatra da pva bolest nastaje zbog promijenjenog načina kako se procesuira bol koja putuje iz periferije u mozak. Fibromialgija se češće javlja kod žena nego kod muškaraca, čak za 6 puta više! Također se ova bolest javlja uz druge somatske bolesti poput sindroma kroničnog umora, sindroma iritabilnog crijeva, kronične glavobolje, te reumatoidnog artritisa i lupusa. Isto tako stresni događaji i traume kao što su prometna nesreća, razvod od bračnog druga, smrt u obitelji i slične stvari mogu uzrokovati pojavu bolesti. Neke infekcije isto mogu prouzročiti razvoj bolesti, a fibromialgija liječenje se često tretira na temelju uzroka. U nastavku ćemo vam reći više o tome kako se provodi fibromialgija liječenje te koje je najbolje rješenje za smanjenje simptoma.

Kakva su iskustva za fibromialgija liječenje?

Prije nego što vam kažemo kako se provodi fibromialgija liječenje, prvo ćemo vam reći kako možete prepoznati ovu bolest. Glavni simptomi koji su karakteristični za fibromialgiju su vam kronična i proširena bol koja zahvaća i kosti i mišiće. Najčešće su zahvaćeni vam gornji ili pak bočni dio natkoljenice, gornji dio leđa, vrat, zatiljak, prsa ili vanjski dio lakta. S daljnjim razvojem bolesti on se širi na ostale dijelove tijela. Čimbenici koji mogu vam samo dodatno pojačati bol ii nelagodni osjećaj su vlaga, hladnoća, stres, emocionalni i fizički napor te nesanica. Drugi simptomi koji vam se mogu pojaviti su vam umor, glavobolja, kognitivne poteškoće poput slabe koncentracije, fokusiranja, mentalne tegobe poput depresija i anksioznost, te parestezije odnosno žmarci i trnje koje vam prolazi kroz ruke i noge. Ako primijetite kombinaciju nekoliko od ovih simptoma uz bol u mišićima i kostima, definitivno se obratite svojem doktoru. U nastavku ćemo vam reći kako se provodi fibromialgija liječenje.

Koja je cijena fibromialgija liječenje?

Što se tiče toga kako se provodi fibromialgija liječenje, trenutno ne postoji jedan pravi lijek koji može skroz izliječiti vas od fibromialgije. Umjesto toga, fibromialgija liječenje se provodi tako da se fokusira na generalno smanjenje simptoma i poboljšanje kvalitete života zahvaćenih pacijenta. Lijekovi vam ovdje mogu pomoći da vam ublaže bol te da vam olakšaju vaš život. Također vam ovdje i fizikalna i radna terapija mogu pojačati vašu snagu i smanjit vam razinu stresa. Postoje vam neki lijekovi za fibromialgiju koji mogu smanjiti nelagodnu bol u mišićima i kostima, te ih možete pronaći kod svake dobre ljekarne, a za neke vam ne bude bio potreban recept od liječnika. Opći cilj kod liječenja fibromialgije je da bolje upravljate s bolovima te da s poboljšate svoju kvalitetu života. To možete postići s lijekovima i boljim načinom života. Lijekovi koji se često koriste za liječenje fibromialgije su tablete protiv bolova poput ibuprofen ili acetaminofen, te tramadol za jače bolove.

Tagovi:

Ostelife - obnavlja zglobove i kralježnicu

Brzo i efikasno djelovanje
 • Brzo neutralizira upalu
 • Zauvijek se riješi boli
 • Uklanjanje edema i upala
 • Sprječavanje grča i bolova
 • Obnova hrskavice i zglobova
 • Obnova funkciju zglobova