Ejakulacija – kako liječiti i ukloniti problem prerane ejakulacije

Ejakulacija - kako liječiti i ukloniti problem prerane ejakulacije

Potencija

Najbolji proizvodi za potenciju i erekciju
  • dugotrajan seks
  • čvrsta i jaka erekcija
  • više sperme
  • veći libido
  • proizvodi za nju i njega

Što je prerana ejakulacija?

Prerana ili nekontrolirana ejakulacija je neugodno stanje kod muškarca koje se javlja prije, odmah ili unutar minute nakon što je započet seksualni odnos. Danas je ona najčešći seksualni poremećaj kod jačeg spola, a kao posljedicu može ostaviti osjećaj nesigurnosti i anksioznost. Uzroci mogu biti psihološke kao i hormonalne prirode. Danas se procjenjuje kako svaki treći muškarac pati od navedenog problema. Zašto dolazi do prerane ejakulacije?

Mušku ejakulaciju kontroliraju živčani sustav kao i kralježnički efekt. Kada dođe do seksualnog odnosa ili uzbuđenosti živčani signali se šalju duž leđne moždine i mozga. Kada dođe do zasićenja mozak će poslati signal spolnom organu i dogoditi će prerana ejakulacija. Nakon navedene pojave mnogi muškarci proživljavaju strah od mišljenja sa strane njihove partnerice.

Mnogi muškarci traže uzrok navedenog stanja online, bo bitno je ukoliko postoji navedeni problem da se uzrok dijagnosticira kod liječnika da se pronađe glavni uzrok. Povremena prerana ejakulacije nije problem. Navedeni problem može biti primaran ili sekundaran. Primarni oblik se javlja na početku seksualnog odnosa, dok se sekundarni oblik pojavljuje povremeno i to nakon što muškarac nije imao seksualni odnos dulje vremena.

Danas pod medicinske uzroke ubrajamo: Bolest prostate, erektilnu disfunkciju, poremećaj ravnoteže hormona u tijelu, alkoholizam. Psihološki uzroci su zapravo najčešći a mogu biti: Neiskustvo u seksu, strah od seksualnog odnosa i mišljenja partnerice, anksioznost, depresija, problemi s intimnošću, iskrivljena slika o tijelu, zlostavljanje u mladosti.

Prerana ejakulacija simptomi

Povremene epizode gdje se događa prerana ejakulacija ne bi vas trebale brinuti. Treba obratiti pozornost na njih tek onda ukoliko se one pojavljuju kod svakog seksualnog odnosa bez obzira na to kada ste zadnji put bili seksualno aktivni. Glavni simptomi uranjene ejakulacije je nemogućnost da se ona odgodi na više od minute vremena nakon što je nastupila penetracija u seksualnom odnosu.

Brzo doživljavanje vrhunca tijekom masturbiranja također može biti problem kod muškaraca. Ukoliko nekad doživite preranu ejakulaciju a nekada sasvim normalnu ejakulaciju, doktor vam može dijagnosticirati takozvanu prirodnu varijabilnu preranu ejakulaciju. Prerana ejakulacija se isto tako dijeli na doživotnu ili primarnu kao i stečenu ili sekundarnu.

Doživotna ili primarna znači da je navedeni problem oduvijek prisutan u većini slučajeva, vrlo vjerojatno traje od prvog seksualnog iskustva. Stečena ili sekundarna znači da ste za života imali i duže ejakulacije ali tokom vremena ste isto tako razvili i preuranjenu ejakulaciju koja se s vremena na vrijeme pokazuje. Oba oblika se mogu liječiti.

Prerana ejakulacija liječenje

Pomoć vezanu za problem prerane ejakulacije je poželjno prvo riješiti sa svojim liječnikom. Ovdje će se obaviti informativni razgovor uz pomoć kojeg će se probati utvrditi uzrok samog problema. U cijelu dijagnostiku bi bilo poželjno uključiti i seksualnu partnericu. Ukoliko je uzrok psihološki, tada se dobiva uputnica za psihološki razgovor. Ako je uzrok možda neki poremećaj ili bolest onda se dobiva uputnica za specijalista urologije.

Psihoterapijski razgovori pomažu u rješavanju problema. Ovdje ćete se sresti s takozvanim raznim psiho edukacijama, postupcima savjetovanja i razgovora. Prerana ejakulacija je najčešće psihološke prirode. Kako spriječiti uranjenu ejakulaciju? Lijek za preranu ejakulaciju nije u potpunosti određen, točnije pacijent se tretira po uzroku problema.

Danas se najčešće ejakulacija navedenog oblika rješava uz pomoć vježbi i raznih sredstva koja mogu pomoći kod odgađanja ejakulacije. Treba imati na umu da postoji i kombinirano liječenje koje ubraja bihevioralno, kognitivno farmakološko i po potrebi kirurške metode. Isto tako ako je muškarac u vezi ili braku, od iznimne je važnosti i sam razgovor s partnericom. Razgovorom se može riješiti razvijanje straha, anksioznosti ili depresije.


Tagovi:

Potencija

Najbolji proizvodi za potenciju i erekciju
  • dugotrajan seks
  • čvrsta i jaka erekcija
  • više sperme
  • veći libido
  • proizvodi za nju i njega