Prostamid - prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti

Curenje urina nakon mokrenja – uzrok i liječenje

Sponzorirano

Curenje urina nakon mokrenja - uzrok i liječenje

Što je curenje urina nakon mokrenja ili urinarna inkontinencija?

Curenje urina nakon mokrenja ili urinarna inkontinencija je nesposobnost kontrole našeg mjehura, odnosno zadržavanje mokraće u njemu. Radi se o čestom i uznemirujućem problemu koji utječe na kvalitetu života pojedinca. Iako na prvu možda mislite kako navedeni problem većinski pogađa samo muškarce, u krivu ste. Curenje urina nakon mokrenja se javlja češće kod žena nego muškaraca, i to u kasnijoj životnoj dobi. Urinarna inkontinencija se pojavljuje kao povremena pojava kao kada jače kihnemo ili kada je jači kašalj, i kao neodgodiva pojava kada se pojavi nagon za jako mokrenje uzrokovan promjenom vremena, stajanjem na hladnome.

Kada navedena pojava krene utjecati na vaše svakodnevne aktivnosti tada je vrijeme da posjetite svojeg liječnika. Često se navedeni problem može riješiti vrlo jednostavno, bitno je samo pronaći uzrok. Danas razlikujemo nekoliko vrsta urinarne inkontinencije: Stresna ili tlačna, ovdje se gubi urin radi stvaranja stresa na mjehur, tipično se pojavljuje kod kašljanja ili kihanja, smijanja, vježbanja. Kod žena ono može biti posljedica porođaja ili menopauze, dok kod muškaraca uklanjanje prostate.

Hitna inkontinencija, iznenadni i intenzivan nagon za mokrenjem. Pojavljuje se najčešće kod starijih osoba i često je razlog infekcija urinarnog trakta, Parkinsonova i Alzheimerova bolest, moždani udar, ozljede ili oštećenje živčanog sustava. Inkontinencija prelijevanja, pojavljuje se kod osoba koje imaju oštećen mjehur, oštećene živce, multiplu sklerozu ili ozljede leđne moždine. Pojavljuje se češće kod muškaraca kao znak problema s prostatom. Miješana inkontinencija, kombinacija stresne i funkcijske inkontinencije. Funkcijska inkontinencija, dolazi do ispuštanje mokraće radi fizičkih smetnji koje su uzrokovane demencijom ili moždanim udarom.

Curenje urina nakon mokrenja uzroci

Urinarna inkontinencija ili curenje urina nakon mokrenja nije bolest, radi se o simptomu koji je uzrokovan sa svakodnevnim navikama ili fizičkim problemima pojedinca. Liječnik će ustanoviti da li se radi o privremenoj ili trajnoj urinarnoj inkontinenciji. Privremena je često uzrokovana raznom hranom, pićima i lijekovima i često se rješava jednostavnim promjenama navika. Uzroci kod prolazne urinarne inkontinencije su: Neuropsihijatrijski poremećaji, infekcija mokraćnog sustava, atrofični vaginitis kod žena, alkohol, kofein, iritacija mjehura, razni lijekovi.

Trajna urinarna inkontinencija je najčešće uzrokovana raznim stanjima i bolestima kao: Trudnoća i porod kod žena, staranjem kod oba spola, sindroma bolnog mjehura koji se pojavljuje kod muškaraca, ozljede kralježnične moždine, upala prostate kod muškaraca kao i operacija, povećana prostata i rak prostate kod muškaraca, rak mokraćnog mjehura, tumor. Curenje urina nakon mokrenja može biti uzrokovano raznim stanjima, upravo zato je važno potražiti liječničku pomoć kako bi sigurno isključili bilo kakav potencijalno teži zdravstveni uzrok poput tumora ili karcinoma.

Curenje urina nakon mokrenja liječenje

Samo liječenje ovisi o vrsti inkontinencije, težini njenih simptoma i osnovnom uzroku nastanka. Liječnik će svakako preporučiti najbolje pristupe sukladno stanju. U praksi se često kombiniraju razni tretmani liječenja kako bi se spriječilo curenje urina nakon mokrenja. Prvo se predlažu manje intenzivni tretmani, a zatim nešto agresivniji. Osim lijekova koristit će i vježbanje mjehura koje će zahtijevati promjenu navika mokrenja i prilagođavanje unosa tekućine. Uz vježbe, pomoć mogu i električna stimulacija koja je dio fizikalne terapije. Kao pomoć u samome liječenju mogu se koristiti i razna medicinska pomagala poput umetka.

Ukoliko ništa od tretmana ne djeluje, tada je potreban kirurški zahvat koji će riješiti problem. Danas u poznata dva kirurška zahvata: Remenski postupak koji koristi tkiva tijela pacijenta kako bi se stvorio remen oko vrata mjehura. Ugradnja umjetnog mokraćnog sfinkter uređaja koji pomaže muškarcima kod oslabljene prostate. Curenje urina nakon mokrenja možemo ublažiti i korištenjem raznih upijajućih jastučića ili katetera, navedena solucija se najčešće koristi kod starijih osoba koje nisu kandidat za operaciju a drugi tretmani jednostavno ne pomažu.

Tagovi:

Prostamid - prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti