motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente

Crvenilo kože nogu – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Crvenilo kože nogu - uzrok, simptomi, liječenje

Crvenilo kože nogu – uzrok

Crvenilo kože nogu se može pojaviti zbog niza raznih uzroka. Najčešće se ono manifestira kao osip crvene boje te se može biti popraćeno raznim drugim simptomima. Postoje više načina kako se može pojaviti crvenilo kože nogu te se simptomi mijenjaju ovisno o tome koji je glavni uzročnik pojave crvenila kože. Takav osip bude uglavnom uzrokovan zbog bakterije, virusa, gljivice ili zbog neke autoimune bolesti. Neki od uzroka za pojavu crvenila na koži su vam atopijski dermatitis, kontaktni dermatitis, osip koji je nastao zbog lijekova ili zbog alergije, pitirijaza rozea, miliarija, intertrigo, lichen planus, psorijaza, gljivična infekcija kože, rosacea, herpes zoster, svrab, te može nastati i zbog ugriza insekta, reumatske groznice, šarlaha, infektivne mononukleoze, ospice, rubeola, sepsa, zastojnog dermatitisa, lajmske bolesti, erizipela, celulitisa, stafilokokne infekcije kože, vodenih kozica, sifilisa, tifusa, ihtioze, pemfigoida, sarkoidoze, fenilketonurija, toksični šok sindroma, trovanja, histoplazmoza, Kawasakijeve bolest, sistemna gonokokne infekcije, Addisonove krize, Reyeovog sindroma, te zbog difterije.

Crvenilo kože nogu – simptomi

Uzročnik za crvenilo kože nogu se može otkriti na temelju nekoliko karakteristika, a to je broj promjena na koži, kakav je oblik i veličina promjene na koži, koje je boje, kakva je njegova konzistencija odnosno građa je li mekana ili tvrda, gdje se na tijelu pojavila promjena kože, što je u ovom slučaju noge, te kako su grupirane te promjene, jesu li si blizu jedna druge ili su više odvojene. Pošto postoji velika lista potencijalnih uzročnika za crvenilo kože nogu, svaki od njih ima svoje karakteristične simptome, a one se razlikuju prema gore navedenih karakteristikama. Neke promjene na koži mogu biti u ravnini s kožom, iznad razine kože te ispod razine kože. Kod većine osipa po tijelu se pojavljuju skoro isti simptomi, a to su crvenilo kože, suhoća kože, svrbež, listanje kože, osip po koži, natečena koža, pojava mjehurića po koži. Ove simptome mogu pogoršati ili ih potaknuti određeni faktori, kao što su znojenje, stres, alkohol, cigarete, UV zrake i loša prehrana.

Crvenilo kože nogu – liječenje

Kada primijetite da vam se iznenada pojavljuje crvenilo kože nogu, a da nije se dogodilo zbog izležavanja na suncu ili zbog neke alergije koje vi imate, onda biste trebali se obratiti svojem doktoru kako biste na vrijeme saznali što vam se događa i što točno imate. Najčešće se za ovakve kožne bolesti kao što je crvenilo kože nogu se može otkriti običnim kliničkim pregledom jer se najčešće radi o površnim bolestima. No, u slučaju da imate ozbiljni slučaj, tada će vam morati poslati na detaljni pregled kod doktora koji je zadužen za kožne bolesti. Najčešće se za liječenje osipa i crvenila na koži koriste ili posebne kreme ili lijekovi, ili pak morate ići na posebne tretmane koji će vam pomoći u smanjenju simptoma bolesti. Za svaku bolest će va doktor preporučiti drugačiji tretman. No, možete smanjiti pojavu simptoma na način da malo promijenite svoju životnu rutinu, i to da smanjite konzumaciju alkohola i cigareta, da izbjegavate stres, naporno vježbanje, da ne jedete prejaku i prezačinjenu hranu i piće, da ne izlažete se predugo na suncu i da uvijek koristite zaštitni SPF faktor, da na dnevnoj bazi njegujete svoju kožu i da jedete balansiranu hranu.

Tagovi:

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente