motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente

Crvenilo kože – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Crvenilo kože - uzrok, simptomi, liječenje

Crvenilo kože – uzrok

Crvenilo kože je česta pojava koja nam se može dogoditi tokom cijele godine. Koža je najveći ljudski organ te je on ujedno i najvidljiviji i sklon raznim stanjima i bolestima pošto je u toliko mjeri izloženim vanjskim utjecajima. Crvenilo kože može biti ukazivati na određena stanja te može biti simptom raznih bolesti. Stoga je bitno da na vrijeme prepoznate i reagirate kako biste otkrili o čemu se može raditi i što da u tom trenutku poduzmete kao protumjeru. Crvena koža, posebice na licu i ostalim dijelovima tijela koja su često izložena prema suncu, vodi i vjetru mogu uzrokovati crvenilo. Zbog toga je bitno da njegujete kožu i da pazite se od vanjskih utjecaja. Druge stvari koje mogu uzrokovati crvenu kožu su rosacea (kožna bolest), alergijski ili kontaktni dermatitis, autoimune bolesti te hormonalni poremećaji kao što su to hormonske bolesti, hormonalne promjene zbog kontracepcijskih pilula, menopauza, perimenopauza i zloupotreba hormona.

Crvenilo kože – simptomi

Crvenilo kože se lako prepozna, jer njen prvi simptom je upravo crvena koža, te može biti popraćena drugih simptoma kao osjećaj svrbeža, peckanja, boli i slično k tome. Kod rosacea kožne bolesti prvi simptom je crvenilo kože, te je popraćeno s vidljivim malim krvnim žilama koje se vidi na sredini lica. Kod alergijskog ili kontaktnog dermatitisa se isto tako može pojaviti crvenilo po cijelom tijelu, najviše licu, te se to dogodi zbog alergena iz zraka poput prašine, ili zbog dodira s nekim objektom. Kod autoimune bolesti imunološki sustav počinje raditi protiv vas te može napadati zdrave tjelesne stranice i organe, pa tako i kožu može krenuti napadati i pojavljuju se crvenilo po licu i tijelu. Kod hormonalnih poremećaja dolazi niz raznih simptoma koji se kod svakoga drugačije očituju, te nešto što jedna osoba ne znači nužno da budete i vi isto imali taj simptom i reakciju, no jedno od tih simptoma su i crvenilo koje se često pojavi na licu.

Crvenilo kože – liječenje

Za crvenilo kože je sreća što se može lako riješiti te nije dugotrajno stanje, već bude ono ponekad i samo od sebe prošlo. Crvenilo kože možete ublažiti na način da poboljšate vašu rutinu njege kože. Radite piling do dva puta tjedno, te očistite dubinski svoje pore, i nahranite svoju kožu sa kremom, serumom i uljima, posebice kada imate crvenu kožu da vam ublaži efekt. Uvijek zaštite svoju kožu sa kremom za zaštitnim faktorom, jer UV zrake mogu uzrokovati ne samo crvenilo već i rak kože. Bitno i ono što unesete u sebe. Za vaš kožu može biti pogubno ako imate lošu prehranu, ako ne unosite sve potrebne vitamine i minerale te nutrijente koji su bitni za vaše zdravlje, te isto tako konzumacija cigareta i alkohola isto nije dobro za zdravlje kože, a i tijela generalno. koliko vam je potrebna dodatna pomoć, možete uvijek posjetiti dermatologa koji vam može dati korisne savjete i preporučiti vam što da učinite i što da koristite za vašu kožu.

Tagovi:

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti

 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente