Crvene i krvave oči – urok i liječenje

O Caps - za bolji i oštriji vid

Za one koji žele živjeti bez naočala i leća
 • ojačava mišiće oka
 • obnavlja sposobnost prepoznavanja boja, sitnih predmeta i obrisa predmeta
 • štiti mrežnicu od UV zračenja
 • izoštrava noćni vid
 • poboljšava krvotok u očima
 • spriječava razvoj katarakte
 • smanjuje rizik od gubitka vida
 • spriječava degenerativne promjene u mrežnici
 • izoštrava vid
Crvene i krvave oči - urok i liječenje

Crvene i krvave oči - uzrok

Crvene i krvave oči nastaju kada se sitne krvne žile na površini bjeloočnica prošire, pretvarajući bjeloočnice jednog ili oba oka u ružičastu ili crvenkastu nijansu. Brojne stvari mogu učiniti vaše oči crvenima. Neki od najčešćih uzroka za crvene i krvave oči su alergije odnosno vanjski okidači uključuju pelud trava i drveća. Unutarnje one uključuju perut kućnih ljubimaca, prašinu i plijesan. Ponekad vaše suze nemaju teksturu kakvu bi trebale i to se naziva inače suhe oči. Mogli bi prebrzo ispariti. A ponekad, vaše oko uopće ne može suze. Konjunktivitis je kada se sluznica vašeg kapka i bjeloočnica upali.

To se može dogoditi zbog virusa ili bakterije. Vrlo je česta, osobito među djecom, i obično je vrlo zarazna. Ako mislite da imate ružičaste oči, posjetite liječnika, često perite ruke i ne trljajte oči. To se događa kada sićušne krvne žile puknu ispod površine vašeg oka. Krv je zarobljena i čini da bjelilo vašeg oka postane jarko crveno. Može biti uzrokovano jakim kihanjem, podizanjem teškog tereta, jakim povraćanjem ili prejakim trljanjem oka. Vjerojatnije je da ćete imati slomljene krvne žile ako uzimate lijekove za razrjeđivanje krvi, čak i aspirin za bebe. Slomljene krvne žile mogu izgledati zastrašujuće, ali su općenito bezopasne i obično nema boli. Tekućina se može nakupiti u prednjem dijelu oka. To uzrokuje pritisak i može oštetiti vaš optički živac. Stanje se naziva glaukom. To je vodeći uzrok sljepoće kod osoba starijih od 60 godina.

Glaukom je obično bezbolan. Ostali uzroci crvenih očiju uključuju stvari u svijetu oko vas, kao što su klor iz bazena, prah, dim cigarete i parfem. Upala obojenog dijela oka, srednjeg sloja oka, bijelog dijela oka ili membrane koja prekriva bijeli dio oka. Komplikacije nakon operacije oka ili korištenja kontaktnih leća. Kapi za oči koje se prodaju bez recepta koje ciljaju na crvenilo zapravo mogu pogoršati problem. Vaše oči mogu početi ovisiti o kapima i biti još crvenije nakon što nestanu. Oni također mogu isušiti oči i sakriti simptome zdravstvenih problema.

Crvene i krvave oči - simptomi

Ukoliko vam crvene i krvave oči uzrokuje alergija, simptomi mogu biti svrab, i neugodni osjećaj kao da vam oči gore ili bole, te vam može izazvati kihanje i začepljeni nosi. Kod suhih oči može vam uzrokovati bol, čireve na rožnici oka te čak i gubitak vida što je rijetki slučaj, a simptomi mogu biti oštra bol, osjećaj žarenja, zamagljeni vid, osjećaj teških kapaka, ne možete plakati ili imate višak suza, osjećate umor očiju, i ne može nositi leće jer vam stvara nelagodu.

Kod konjunktivitisa je kada vam suze oči, peku vas i svrbe oči, imate bijeli, žuti ili zeleni iscjedak očiju, oči su vam osjetljive na svjetlost, stvara vam se kao korica na očima ili trepavicama i ispucale su vam krvne žile, zbog čega su vam crvene i krvave oči. Ukoliko imate neobični oblik glaukoma možete imati simptome poput jake boli u oku glavobolje, smanjeni ili zamagljeni vid, vizije, mučninu ili povraćanje.

Crvene i krvave oči - liječenje

Crvene i krvave oči obično nisu razlog za brigu, sve dok se ne događaju prečesto i ne traje predugo. Jedno od rješenja za crvene i krvave oči koje nisu uzrokovane nekim ozbiljnijim stanjem, možete lako riješiti uz kapi za oči ili lažne suze za oči koje možete pronaći u svakoj dobroj ljekarni i za to vam ne bude trebao recept od vašeg doktora. Ukoliko su crvene oči uzrokovane zbog alergijske reakcije, tada vam mogu dekongestivi i antihistaminici mogu pomoći kod svrbeža i crvenih očiju.

Ako imate bakterijsku infekciju, možda ćete morati uzimati antibiotik, no za to je bolje da se posavjetuje sa svojim doktorom koji će vam prepisati adekvatnu terapiju u skladu sa stanjem. Ukoliko se stanje pogorša ili ne prolaze određeni simptomi nakon tjedan dana, tada vam je najbolje da što prije potražite liječničku pomoć kako ne bi se stanje pogoršalo i da ne biste na kraju izgubili vid.


Tagovi:

O Caps - za bolji i oštriji vid

Za one koji žele živjeti bez naočala i leća
 • ojačava mišiće oka
 • obnavlja sposobnost prepoznavanja boja, sitnih predmeta i obrisa predmeta
 • štiti mrežnicu od UV zračenja
 • izoštrava noćni vid
 • poboljšava krvotok u očima
 • spriječava razvoj katarakte
 • smanjuje rizik od gubitka vida
 • spriječava degenerativne promjene u mrežnici
 • izoštrava vid