Cistitis forum

Cystonette - prirodna medicina protiv cistitisa

Započnite zdrav život bez cistitisa.
  • učinkovito i sigurno uklanja uzrok cistitisa
  • 100% prirodan i siguran sastav
  • tvori prirodnu barijeru protiv upalnih procesa
  • inovativna formula, nema analoga
Cistitis forum

Cistitis forum - koji je uzrok

Svakome od nas se možda do sada dogodila ona neugodna upala mokraćnog mjehura. No, znate li što ga uzrokuje? Na cistitis forum stranici možete saznati da je cistitis zapravo stručni izraz za upalu mokraćnog mjehura i da je ona uzrokovana bakterijskom infekcijom, te ako se ne tretira na vrijeme može se proširiti i na bubrege. Mokraćni sustav čine bubrezi ureter, mjehur i uretru.

Svi igraju ulogu u uklanjanju otpada iz vašeg tijela. Bubrezi filtriraju otpad iz krvi i reguliraju koncentraciju mnogih tvari. Cijevi koje se nazivaju ureteri prenose mokraću iz bubrega do mokraćnog mjehura, gdje se pohranjuje dok ne izađe iz tijela kroz mokraćnu cijev. Na cistitis forum možete saznati kako postoje dvije vrste upale mokraćnog sustava. Bakterijski cistitis se uglavnom pojavljuje kada bakterija uđe u urinarni trakt kroz cijev zvanu uretru i krene se razmnožavati.

Uglavnom bakterijske cistitise uzrokuje bakterija e coli. Bakterijske infekcije mokraćnog mjehura mogu se pojaviti kod žena kao posljedica spolnog odnosa. No čak i seksualno neaktivne žene podložne su infekcijama donjeg mokraćnog sustava jer se u području ženskih genitalija često nalaze bakterije koje mogu uzrokovati cistitis. Iako su bakterijske infekcije najčešći uzrok cistitisa, brojni neinfektivni čimbenici također mogu uzrokovati upalu mokraćnog mjehura. Može nastati zbog sindroma bolnog mjehura, zbog određenih lijekova, zbog zračenja, upotrebe katetera, kemikalija i zbog određenih stanja poput dijabetesa, bubrežnog kamenca, povećane prostate ili ozljede leđne moždine.

Cistitis forum - koji su simptomi

Osim toga, na cistitis forum web stranici ćete moći saznati kako izgledaju znakovi i simptomi s kojima možete ih povezati sa stanjem cistitisa odnosno upale mokraćnog mjehura. Bitno je da na vrijeme prepoznate voe simptome kako biste mogli na vrijeme tretirati ovo stanje i kako biste izbjegli ozbiljnije komplikacije koje se mogu dogoditi ukoliko ga ne tretirate na vrijeme. Jedno od takvih komplikacija koje se mogu dogoditi zbog netretirane upale mokraćnog mjehura su komplikacije s bubrezima što u najgorem slučaju može dovesti do zatajenja bubrega.

Zato, kao što vam to budu mnogi na cistitis forum stranici rekli je da odmah reagirate čim primijetite ove simptome, a to su vam snažan, uporan nagon za mokrenjem, osjećaj peckanja pri mokrenju, često mokrenje, male količine mokraće, krv u mokraći, zamućena mokraća ili mokraća intenzivnog mirisa, nelagodna bol u zdjelici, osjećaj pritiska u donjem dijelu trbuha i niska tjelesna temperatura. Ukoliko primijetite bilo što od ovoga, odmah zatražite liječničku pomoć.

Cistitis forum - kako se tretira

Na cistitis forum stranici moći ćete saznati kako se tretira svaki od oblika upale mokraćnog mjehura. Cistitis uzrokovan bakterijskom infekcijom općenito se liječi antibioticima, dok liječenje neinfektivnog cistitisa ovisi o temeljnom uzroku. Antibiotici se najčešće koriste za liječenje upale mokraćnog mjehura. Koji se lijekovi koriste i koliko dugo ovise o vašem cjelokupnom zdravlju i bakterijama koje se nalaze u vašem urinu. Simptomi se često značajno poboljšaju unutar jednog ili više dana nakon liječenja antibioticima. Međutim, vjerojatno ćete morati uzimati antibiotike tri dana do tjedan dana, ovisno o ozbiljnosti vaše infekcije, no najbolje je da do kraja uzimate lijekove kako vam je doktor prepisao kako biste spriječili njegovu ponovnu pojavu.

Ako vam se ponovno pojavio cistitis, tada će vas doktor poslati na pretrage kako bi se saznalo što točno uzrokuje ponovnu pojavu cistitisa. Žene u postmenopauzi mogu biti posebno osjetljive na cistitis. Kao dio vašeg liječenja možda će vam doktor preporučiti vaginalnu kremu s estrogenom. Na cistitis forum stranici možete saznati kako za intersticijski cistitis ne postoji jedinstveno liječenje koje najbolje djeluje za svaki slučaj. Terapije koje se koriste za ublažavanje znakova i simptoma intersticijskog cistitisa su oralni lijekovi, tretmani ili operacije i stimulacija živaca. Liječenje cistitisa koji se razvija kao komplikacija kemoterapije ili terapije zračenjem usredotočuje se na ublažavanje boli, a to je obično s lijekovima.


Tagovi:

Cystonette - prirodna medicina protiv cistitisa

Započnite zdrav život bez cistitisa.
  • učinkovito i sigurno uklanja uzrok cistitisa
  • 100% prirodan i siguran sastav
  • tvori prirodnu barijeru protiv upalnih procesa
  • inovativna formula, nema analoga