motion free

Anti-cellulite vacuum device - uklonite celulit kod kuće

Proizvod djeluje trostruko: na ljepotu, opuštanje i dobrobit organizma.

  • funkcionalan
  • lak za korištenje
  • učinkovit
  • pomaže u uklanjanju lipida i masti
  • možete se koristiti kao masažer jer ima izmjenjive glave

Celulit na nogama – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Celulit na nogama - uzrok, simptomi, liječenje

Celulit na nogama, uzroci

Celulit na nogama ili celulit općenito možemo opisati kao nakupinu masnih stanica, a razlog njegovog nastanka je gomilanje štetnih tvari u masnim stanicama našeg tijela. Kod celulita masne stanice se povećavaju i postaju vidljive kao narančina kora. Celulit nastaje radi nezdravog načina života, a ovdje se ubraja nepravilna prehrana i nedovoljno fizičke aktivnosti. Celulit na nogama, bedrima, rukama i trbuhu nastaje radi nemogućnosti našeg limfnog sustava da eliminira višak toksina iz organizma.

Dolazi do toga da se masne stanice pune štetnim tvarima i nastaje vidljiva promjena na koži. Naš limfni sustav nema dodatnog pokretača u našem organizmu, što znači da on teče jedino kada se mi krećemo. Najčešći uzroci celulita su nezdrava prehrana i nedovoljno kretanja, što znači da se on može ukloniti s uravnoteženom prehranom i aktivnim kretanjem. Danas je celulit prije svega mnogim ženama pravi estetski problem, što znači da estetske metode često pobjeđuju nad zdravijim načinom života.

Celulit na nogama, simptomi

Iako možda mislite da je celulit sam po sebi veoma jasan simptom, važno je naglasiti kako i ovdje postoje nijanse u simptomima i razvoju. Simptomi kreču od razvoja narančine kore, odnosno blagih neravnina na našoj koži koje izgledaju kao izbočenja ili udubljenja. Međutim, ponekad celulit na nogama i nije vidljiv golim okom, ali to ne znači da on ne postoji. Ako želite provjeriti da li imate celulit na ravnoj koži, dovoljno je da se uštipnete. Ukoliko primijetite formiranje malih grudica, to znači da je on u svom početnom stadiju.

Sljedeći simptom je pojava blagih neravnina na našoj koži i one su vidljive golim okom. U startu se pojavljuje manji broj rupica, no s vremenom koža se lagano opušta a količina rupica se povećava. Pored navedenog, celulit na nogama se može prepoznati i po sljedećim simptomima: Zadebljanje kože, koža koja je hladna na opip, popucane kapilare. U težim oblicima celulit može uključivati i pretjeranu osjetljivost kože, što znači da je pojava modrica česta.

Celulit na nogama, liječenje

Postoji više načina kako možemo izliječiti celulit. Neki uključuju estetske tretmane kao laser, ili kozmetičke tretmane kao anti celulitna masaža. Celulit na nogama se može ukloniti i uz druge metode, one koje zahtijevaju promjenu u svakodnevnom životu. Bilo da se odlučite na prirodne metode ili one koje sadrže razne tretmane, morate znati kako se simptomi celulita neće samo tako povući. Za uspješno liječenje celulita morate iz života odstraniti sve uzroke njegovog nastanka. Stručnjaci preporučuju kako bi trebali krenuti od redovitog gibanja i masaža.

Kod redovitog gibanja bitna je adekvatna fizička aktivnost do 3 puta tjedno, preporučuju se kardio treninzi i treninzi snage. Osnovna prevencija u nastanku celulita je također i unašanje dovoljno tekućine koja pomaže u izbacivanju štetnih tvari iz organizma. Bolja prehrana ne samo da će vam pomoći u održavanju kilaže ili mršavljenju, ona također može smanjiti i stupanj razvoja celulita. Jedite više šparoga, artičoka, zelja, salate, poriluka, limuna, naranče i grejpa. Razmotrite uzimanje kolagena u prahu. Najlakši načini za odstranjivanje celulita su svakako estetski načini. Morate imati na umu da uz estetske tretmane možete smanjiti celulit na nogama, no potrebno je napraviti i određene promjene u životu kako se on ne bi opet pojavio,

Tagovi:

motion free

Anti-cellulite vacuum device - uklonite celulit kod kuće

Proizvod djeluje trostruko: na ljepotu, opuštanje i dobrobit organizma.

  • funkcionalan
  • lak za korištenje
  • učinkovit
  • pomaže u uklanjanju lipida i masti
  • možete se koristiti kao masažer jer ima izmjenjive glave