motion free

Immuten - za jak imunitet

Kompleks vitamina i minerala za vaše zdravlje.

  • pomaže pojačati imunitet, istovremeno smanjujući rizik od sezonskih bolesti
  • promiče brzi oporavak
  • pomaže u ublažavanju kroničnih bolesti
  • pomaže u prevenciji komplikacija bolesti i suzbijanju upala

Čaj za imunitet

Sponzorirano

Čaj za imunitet

Čaj za imunitet čuva Vaše zdravlje i vitalnost!

Ako vitez ima svoj oklop, a jež ima svoje bodlje, onda isto tako ljudsko tijelo ima svoj imunitet. Imunitet je naša prva linija obrane protiv vanjskih utjecaja i čuva naše zdravlje i funkcionalnost našeg organizma. Imunitet je vrlo kompleksan sustav u našem tijelu o kojemu se i danas puno istražuje. Premda se dugo o njemu zna, najviše napora počinje se ulagati u imunologiju nakon 1980-ih odnosno nakon izbijanja pandemije HIV virusa. Danas svatko od nas zna da treba čuvati svoj imunitet, no nismo svi sigurni kako, zar ne? Čaj za imunitet svakako je jedan od super stvari ako želimo malo ojačati svoj imunitet. Čaj je u startu dobro piće za naš organizam, a bogat je isto tako raznim mikronutrijentima ukoliko znamo koji čaj pijemo. Čaj za imunitet možemo piti ujutro ili navečer, a šalica više nikada neće naškoditi. Osim toga, treba znati da je to prirodan alat za ojačati imunitet!

Čaj za imunitet i kako ga napraviti?

Kada pričamo o imunitetu, onda moramo znati koji su to mikronutrijenti koji ga osnažuju i čuvaju. Dakle, ako radite samo voćni čaj s malo šećera, nije baš da ste napravili čaj za imunitet. Čaj za imunitet trebao bi sadržavati barem nešto vitamina kako bi bio dobar za naš obrambeni sustav. Biramo čaj od šipka upravo radi tih razloga. Čaj od šipka odličan je izvor vitamina B i C. Vitamin C je vrlo bitan za zdravo djelovanje našeg imuniteta stoga je uvijek dobar izbor. Čaj od mente djeluje slično, a zaslužan je najviše kao glavni pomoćnik našem imunitetu u vrijeme prehlada i gripa! Ako pak volimo neki gorko kiselkasti okus, onda biramo čaj od đumbira s limunom. Đumbir je vrlo dobar u pobjeđivanju temperature, a limun je vrlo bogat vitaminom C. Čaj možemo piti kad god želimo, no isto tako moramo znati da samo čaj nije dovoljno dobar plan ako želimo poraditi na svom imunitetu.

Čaj za imunitet i ostalo: kako održavati zdravi imunitet?

Čaj za imunitet jako je dobar u zimskim razdobljima odnosno u vrijeme prehlada i gripa. Premda nije ništa loše da ga pijete i u drugim dijelovima godine, postoje još neke stvari koje biste mogli napraviti za svoj imunitet, a da to nije čaj za imunitet. Prvo što možete napraviti je redovito spavati. Naš imunitet pod teškim je pritiskom ako radimo teške poslove na malo sati sna i tada bolesti znaju iskoristiti svoju priliku dok umorni imunitet ne obavlja svoj posao kako bi trebao. Osim spavanja, ostati redovito fizički aktivan isto je nešto najbolje što možete napraviti za svoj imunitet. Možda najbitnija stvar ipak je prehrana: svatko od nas bira svaki dan što će jesti i to se vrlo jako odražava i razlike se vide. Bitno je jesti dovoljno raznovrsne hrane bogate povrćem, mesom, ribom, mastima i vitaminima i mineralima, a ne svesti svoju cijelu prehranu na par jela. Kada osigurate zdravu prehranu, pola stvari koje dobivate iz čaja već ćete na neki način konzumirati kroz hranu!

Tagovi:

motion free

Immuten - za jak imunitet

Kompleks vitamina i minerala za vaše zdravlje.

  • pomaže pojačati imunitet, istovremeno smanjujući rizik od sezonskih bolesti
  • promiče brzi oporavak
  • pomaže u ublažavanju kroničnih bolesti
  • pomaže u prevenciji komplikacija bolesti i suzbijanju upala