Bubuljice – uzrok, simptomi, liječenje

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni
Bubuljice - uzrok, simptomi, liječenje

U zagađenom svijetu bubuljice više nisu samo pubertetski problem

Medicina prištiće smješta u klasu kožnih i spolnih bolesti. Iako se njihov nastanak najčešće povezuje sa tinejdžerskim godinama i hormonalnim disbalansom, predmenstrualnim sindromom i stresom, pa čak i nekim lijekovima sve češće se susreću i drugi uzroci pojave bubuljica. Razna onečišćenja modernog svijeta se ponašaju kao "alergeni" koji mogu izazvati pojavu alergijskih prištića, zato u zagađenom svijetu bubuljice više nisu samo pubertetski problem ili samo problem masne kože, nezdrave hrane i hormonalne neravnoteže.

Povećavanjem broja uzroka akni se povećava i broj preparata kojima se može izliječiti bubuljice. I dalje su terapije podijeljene na kozmetičke, medicinske i prirodne. Kozmetičke tretmane i pripravke koriste osobe koje akne smatraju samo estetskim problemom, medicinske tretmane koriste osobe koje imaju ekstremne, uporne i komplicirane upale akni ili alergijske prištići, a i za liječenje i peglanje ožiljaka i mrlja od takvih komplikacija. Prirodne terapije i postupke protiv akni koriste osobe koje vjeruju u moć prirode ili sentimentalno slijede savjete svojih baka.

Što kada obične bubuljice postanu pravi zdravstveni problem

Svaki prištić koji ne prođe za tri dana, svaka akna koja se upali i pulsira, a za njom izbijaju ubrzano nove, stanje može izmaknuti kontroli. Jedna akna koja izbije od stresa pred neki važan događaj nije razlog za paniku, ali što kada obične bubuljice postanu pravi zdravstveni problem? E to nije pitanje za raspravu, odmah posjetite dermatologa, endokrinologa, pa i ginekologa i to prije nego što vam lice postane puno ožiljaka (kao da vam je petarda eksplodirala u lice).

Ono što nikako ne smijete je rukama istiskati bubuljice, jer ćete samo pogoršati stvar i infekciju gurnuti u dublje slojeve kože. Mnoge kreme za akne morate koristiti oprezno ako niste utvrdili koji tip kože imate i koju vrstu akni liječite. Ako neku kozmetičku kremu koristite prvi put, isprobajte je samo malom komadiću kože na dorzumu ruke, da provjerite eventualne alergijske reakcije na neki od sastojaka kreme. Ne pokrivajte bubuljicu flasterom, osim ako imate ljekoviti flaster.

Korisni savjeti za vrijeme dok liječite bubuljice

Prije svega jedna bubuljica nije smak svijeta i zbog nje ne trebate padati u depresiju. Ako imate više bubuljica koje stalno negdje izbijaju i morate ih liječiti ovi korisni savjeti za vrijeme dok liječite bubuljice će vam pomoći. Umivajte se najviše dva puta dnevno u hladnoj vodi, jer prevrše trljanja će samo pojačati crvenilo i nadraženost. Izbjegavajte šminkanje dok liječite akne, ako se baš morate našminkati za neku posebnu situaciju, neka to bude minimalno.

Koristite šminku na bazi vode koja se lako skida i ne iritira bubuljice. Sliku o vama ne čine akne i ne bi zbog toga trebali postati malodušni niti vam treba padati samopouzdanje, dopustite da vaša osobnost bude jača od tih prolaznih tegoba. Kod blagih i rijetkih pojava akni bit će dovoljna higijena i čišćenje kože uz hidratizaciju, kod srednje teških slučajeva možete primijeniti kreme, gelove i losione koji pomažu ili usluge kozmetičara, a kod ekstremno teških slučajeva trebate liječnika.


Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni