Bradavice na vratu – kako ih ukloniti

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti
 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente
Bradavice na vratu - kako ih ukloniti

Bradavice na vratu što su

Bradavice predstavljaju kožne infekcije kojima je uzrok humanim papiloma virus, HPV i mogu nastati bilo gdje na tijelu, a najviše su vidljive i oku nelagodne kada nastaju na vratu. Bradavice na vratu kao i drugdje na tijelu mogu promijeniti svoj izgled ubog iritiranja ili ozljede. Uobičajeno su bezbolne, te se mogu pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi.

Bradavice na vratu kao i ostalim dijelovima tijela su zarazne i mogu se prenijeti dodirom. Ako ih imate na vratu i dirate možete ih prenijeti na druge dijelove tijela, te se mogu prenijeti sa osobe na osobu također dodirom. Neke bradavice mogu biti i bolne, te je tada potrebno potražiti pomoć dermatologa, naročito ako se oko bradavice stvorilo crvenilo kože, bradavica je u gnoju ili je oštećena traumom.

S obzirom da se prenose dodirom, osobe koje su oslabljenog imuniteta sklonije su tome da će ih pobrati on druge osobe koja ih ima. Također, bradavice se vrlo lako primaju na mjestima kože koja su ozlijeđena, ogrebotinama ili rezovima. Vrijeme rasta bradavica ovisi od osobe do osobe i njegovom imunitetu. Bradavice se mogu prenijeti i preko bazena, sauna, solarija i fitness centara, naročito na mjestima koja su vlažna ili hladna.

Bradavice na vratu vrste

Poznato je preko 170 vrsta bradavice ovisno o mjestu i izgledu bradavice koja se pojavila. Od trenutka kontakta sa virusom ovisno o tipu bradavice razvoj može potrajati i do dvije godine. Bradavice na vratu se nazivaju filiformne ili končaste, a osim na vratu mogu se pojaviti i na kapcima očiju, usnama i nosu.

Izgled bradavica na vratu ima tanak šiljasti oblik i mogu biti dugačke od 1 do 3 milimetara. Končaste bradavice se najčešće pojavljuju kod muškaraca i vrlo se lako prenose brijanjem. Naime kod brijanja ukoliko muškarac ima bradavice na vratu vrlo lako putem britvice može prenijeti virus na drugo mjesto na vratu i time proširiti područje zahvaćeno virusom.

Postoji mogućnost da će bradavice nestati spontano ukoliko se ojača imunitet, međutim ukoliko primijetite da bradavice ne nestaju nego se sve više proširuju na veće područje bit će potrebno obratiti se specijalistu dermatologu koji će preporučiti način liječenja i tretmana najezde bradavica na vratu ili na drugim područjima tijela.

Bradavice na vratu prevencija i liječenje

Prevencija je kod svih bolesti bile one bakterijske ili virusne uvijek najbolje rješenje. Dobra higijena ruku je osnova kada se pojave bradavice na vratu, na način da uvijek perete ruke kada ste dirali bradavice kako ih ne bi prenijeli na druge dijelove tijela. Prehrana zdravim namirnicama je potrebna za jačanje imuniteta koji u ovom slučaju može bradavice na vratu otkloniti ukoliko se imunitet dovoljno ojača.

Liječnika specijalistu je potrebno kontaktirati ukoliko se kod djeteta pojave bradavice bilo gdje na tijelu, a posebno na licu, području rektuma ili genitalija. Također, alarm za odlazak specijalistu je kada bradavica postane bolna, pocrveni sama bradavice ili koža oko bradavice, postane natečena ili gnojna, krvava, to sve upućuje da je došlo do infekcije.

Ovisno o vrsti bradavice ili u kakvom se stanju bradavica nalazi liječnik može odrediti različite terapije liječenja. Postoje metode liječenja bradavica kao što su krioterapija, elektrokoagulacija i ekskohleacija koje će ostaviti ožiljke za cijeli život na mjestima tretmana bradavica. Samo liječenje ovisi o vrsti i mjestu gdje se bradavice nalaze.


Tagovi:

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti
 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente