Ostelife - obnavlja zglobove i kralježnicu

Brzo i efikasno djelovanje
 • Brzo neutralizira upalu
 • Zauvijek se riješi boli
 • Uklanjanje edema i upala
 • Sprječavanje grča i bolova
 • Obnova hrskavice i zglobova
 • Obnova funkciju zglobova

Artritis stopala – uzrok, simptomi i liječenje

Sponzorirano

Artritis stopala - uzrok, simptomi i liječenje

Artritis stopala – kako dolazi do bolesti zglobova?

Reumatoidni artritis bolest je koja pogađa zglobove, a prema nekim podatcima od artritisa pati skoro svaka stota osoba. Artritis stopala češće pogađa žene nego muškarce, baš kao i artritis općenito. Ne poznaje se točan uzročnik artritisa, no poznati su razni faktori koji često prethode bolesti poput pušenje cigareta i pretilosti. Bolest najčešće pogađa male zglobove, pogotovo zglobove stopala i šaka. Artritis stopala pojavljuje se u dobi od 40 do 60 godina. Rizik je veći s godinama. Artritis se također veže uz genetske predispozicije stoga ako su Vaši preci imali artritis veća je vjerojatnost da ćete ga razviti i Vi. Kad je u pitanju liječenje artritisa općenito, koriste se različite metode, ovisno o tome koji zglob je u pitanju i ovisno o simptomima. Kod većine slučajeva koriste se nesteroidni lijekovi protiv upala, no terapija se mijenja ovisno o pojedincu. Veliki dio propisane terapije fokusira se na zdravu prehranu i uključenje tjelovježbe u tjedni plan.

Artritis stopala – kako se provodi liječenje?

Kod većine pacijenata liječenje uglavnom počinje protuupalnim lijekovima koji djeluju dok se ne provedu dodatne pretrage. Ovakvi lijekovi obično se koriste duže od 14 dana jer dugotrajno korištenje takvih lijekova dovodi do probavnih smetnji te ponekad i krvi u stolici. Kad je u pitanju artritis stopala, neki pacijenti koriste kortikosteroide za terapiju ili biološke lijekove. Zapravo, liječenje artritisa može biti vrlo različito od pacijenta do pacijenta ovisno o vrsti uzročne grupe. Oni kojima se artritis stopala pojavljuje radi imunološkog abnormaliteta koriste drukčiju terapiju od pacijenata čiji je artritis povezan s virusnim ili bakterijskim infekcijama. Artritis genetskih poveznica također se tretira na drugi način. Ono što je isto tako dio liječenja artritisa stopala je i specifična prehrana fokusirana na veći unos magnezija i drugih minerala. Ukoliko je artritis povezan s pretilošću, prehrana se isto tako usmjerava zdravijim navikama. O liječenju artritisa moglo bi se puno pisati jer zaista postoji veliki broj raznih pristupa ovisno o uzročniku i raznim čimbenicima.

Artritis stopala – simptomi i dijagnostika

Reumatoidni artritis je upala. Baš kao i druge upale, artritis stopala pojavljuje se kroz nagle napade i bolovima u zglobovima. Kod takvih simptoma svakako posjetite liječnika radi pregleda zglobova. Reumatoidni artritis stopala također može biti popraćen simptomima poput: gubitka tjelesne težine, upala žila oko zglobova, toplina u zglobovima, malaksalost i povišena temperatura. Akutni napadaji upale na zglobovima uglavnom su prvi simptom stoga je važno da pacijent odmah posjeti liječnika u takvoj situaciji. Liječnik koji sumnja na artritis šalje pacijenta na pretrage (krvne pretrage i rendgen). Kod težih oblika artritisa, ne samo stopala, već i drugih zglobova može se dogoditi iščašenje zgloba što dovodi do poteškoća u pokretima i izaziva bolove. Današnje istraživanje artritisa fokusirano je prvenstveno na otkrivanje uzročnika artritisa i na otkrivanje ranijih faza bolesti kako bi liječenje bilo olakšano i uspješnije te kako se bi se posljedice ili komplikacije svele na minimum. U takva istraživanja ulaže se sve više radi velike učestalosti ove bolesti.

Tagovi:

Ostelife - obnavlja zglobove i kralježnicu

Brzo i efikasno djelovanje
 • Brzo neutralizira upalu
 • Zauvijek se riješi boli
 • Uklanjanje edema i upala
 • Sprječavanje grča i bolova
 • Obnova hrskavice i zglobova
 • Obnova funkciju zglobova