Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni

Akne po licu – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Akne po licu - uzrok, simptomi, liječenje

Akne po licu – kako nastaju akne?

Dermatološki problemi oduvijek su ujedno bili i estetski. Naši napori da pronađemo rješenje za akne ne dolaze samo radi plemenitih pobuda da čovjek bude zdraviji, već i vrlo često zato što želimo zadržati estetiku i ljepotu. Ne kažemo da ima išta loše s time, no vrlo je zanimljivo. U ovome tekstu govorimo o aknama – kako nastaju, što ih uzrokuje i kako ih liječiti? Akne po licu najčešće povezujemo s tinejdžerima, no one su svakako prisutne i kod mnogih zrelijih pacijenata. Akne nastaju iz puno različitih razloga: često se radi o lošoj prehrani, velikom znojenju kod tinejdžera, nedostatku sna i poremećenim hormonalnih ciklusom. Akne po licu označavaju drukčije probleme ovisno o tome gdje izbiju: akne na ušima imaju puno drukčiji uzrok nego one po bradi. Ono što je univerzalno pravilo kod sprečavanja i liječenja akni je zdrava prehrana i redovit san. Samo s ova dva savjeta moći ćete se često i samostalno riješiti akni po licu.

Akne po licu – što iz uzrokuje?

Vrlo česta pojava koju možemo vidjeti kod primjerice žena su akne po bradi, a one označavaju problem s hormonima ili naznačuju probleme s jajnicima poput policističnih jajnika. Zapravo, akne po licu vrlo su vjerodostojan pokazatelj da s našim zdravljem općenito nešto nije u redu. Akne u ušima označavaju da ne pijete dovoljno vode, a akne po vratu upućuju na činjenicu da se Vaše tijelo bori s bakterijskom infekcijom. Dakle, akne po licu mogu uzrokovati razni drugi problemi u našem tijelu, koji zapravo uopće nemaju veze s kožom ili s licem. S druge strane, postoje uzročnici akni koji su vrlo jednostavni. Primjerice, akne mogu biti posljedica nedovoljne higijene pojedinca: neredovito pranje, diranje lica nečistim rukama i slično. To naravno ne znači da je svaka osoba s aknama prljava i nečista, no postoje i slučajevi gdje su se akne razvije upravo radi nečistoća. Održavajte redovito osnovnu higijenu i takve akne nikada nećete razviti.

Akne po licu – kako ih liječimo?

Mnogi komercijalni radnici pričat će o magičnim preparatima koji pomažu u borbi protiv akni. Premda mnoge kreme svakako imaju efekta na Vaše lice i kožu, treba znati da su osnovni savjeti za liječenje akni ova dva: redovit san i zdrava prehrana. Gotovo je nemoguće dovoljno naglasiti koliko zdrava prehrana igra ulogu u čistoći kože i općenito zdravljem. Akne po licu vrlo ćemo rijetko vidjeti kod osoba koje svaki dan jedu sve što je njihovom tijelu potrebno i kod osoba koje redovito treniraju i idu spavati u jednakim intervalima. Redovit san vrlo je važan da bi naše tijelo funkcioniralo normalno, a on je poglavito važan kod hormonalnih procesa koji se događaju svakim danom u našem tijelu. Kada je taj ciklus poremećen, javljanju se akne po licu, a redovitim snom to ćemo vrlo brzo uravnotežiti, a akne će se povući. Dakle, osim što će Vam pomoći kreme i razni preparati u borbi s aknama, znajte da je redovit san i zdrava prehrana najbolji savjet koji možete dobiti.

Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni