Kako izgleda ugriz pauka

Kako izgleda ugriz pauka

Kako izgleda ugriz pauka

S početkom proljeća se cijela priroda ponovno budi i uzdiže, te se osim što cvijeće i voćke se bude, ujedno s njima se ponovno pojavljuju i kukci, a među njima su i pauci. Ugrizi pauka su veoma česti tokom toplih dana, posebice ukoliko se šećete šumom ili parkom, tada su najčešće pojave ugriza po nogama i rukama.

Stoga je bitno znati kako izgleda ugriz pauka kako biste mogli znati reagirati, posebice ukoliko se radi o ugrizu otrovnog pauka. Sreća je ta što kod nas nema puno otrovnih pauka, te se stoga ne moramo pretjerano puno brinuti, no ipak je bitno napraviti protumjere kako biste generalno mogli spriječiti buduće ugrize od pauka, bez obzira gdje ste i kuda se sve krećete. Zato ćemo vam kroz ovaj članak objasniti kako izgleda ugriz pauka te što sve morate poduzeti ukoliko vas neki pauk ugrize te kako ih se možete riješiti iz vašega doma!

Kako izgleda ugriz pauka i koji su simptomi

Svaki pauk u sebi ima otrov, no nije svaki otrov opasan po život ukoliko bude ubrizgan u tijelo čovjeka. No, to sve ovisi koji vas je tip pauka ugrizao, kolika mu je jačina otrova, gdje vas je točno ugrizao te da li ste osjetljivi na ugrize kukaca ili ne. Kako izgleda ugriz pauka je sličan kao i svaki drugi ugriz, znači mjesto uboda odnosno ugriza bude crveno i upaljeno, te bude mjesto ugriza i bolno, i ovo sve može trajati i do čak 24 sata.

Ukoliko imate alergiju na ugrize kukaca, tada će simptomi biti nešto izraženiji, no nije opasno po životu i uglavnom u većini slučajeva ne dolazi do ozbiljnih komplikacija. Najčešće bude otok mjesta ugriza koji je veći od 10 cm, te područje ugriza počne biti iritirano i počne vas svrbjeti te se tjedan dana može vidjeti ugriz. Tako uglavnom je kako izgleda ugriz pauka kod osoba s alergijom.

Kako izgleda ugriz pauka i kako ga liječiti

Kako izgleda ugriz pauka kod običnih, bezopasnih vrsta je da ćete primijetiti dvije sablasne točkice, gotovo nevidljive, no kod osoba s alergijom može biti puno izraženije, kao što smo vam već naveli u prošlome paragrafu. No, bitno je da pripazite ukoliko vas otrovna crna udovica ugrize, jer ona je jedno od najotrovnijih pauka na cijelome svijetu te su veoma rasprostranjene, te ih tako možete pronaći i kod nas, u Dalmaciji pogotovo. Kako izgleda ugriz pauka kod nje je da možete vidjeti točkasto mjesto ugriza na svojoj koži, te je mjesto blago crveno i javlja se urtikarija.

U takvim situacijama možete imati jedno od ovih simptoma poput osipa na koži, glavobolju, iritabilnost, osjećaj povraćanja, povišen tlak, stezanje u prsnome košu, jako bolove u leđima i trbuhu te i obilno znojenje. Stoga je bitno se paziti kada se šećete prirodom da koristite sredstva protiv kukaca, te da nosite zaštitnu odjeću kako vam se ne bi uvukli. Ujedno, pošto pauci često žive u kući, poput tavana i ostalim mračnim prostorima, je da čistite paučinu i koristite sredstva koja vam mogu pomoći da ih se riješite iz svojega doma za zdraviji i sigurniji život bez rizika od ugriza od otrovnih pauka!


Tagovi: