Značenje i porijeklo prezimena MILOLOVIĆ

Značenje i porijeklo prezimena MILOLOVIĆ: Povijest obitelji i migracije

Prezime Milolović odnosi se na jednu od mnogih obitelji u Hrvatskoj s ovim prezimenom. Prezime je vrlo rasprostranjeno u Dalmaciji, a najčešće se nalazi u gradovima Splitu i Dubrovniku. Ime Milolović može se sastojati od tri dijela: "Milo", "lo" i "vić".

Ovaj naziv zapravo znači "maleno", "malo" ili "slatko", što ukazuje na to da je ova obitelj bila vrlo draga i slatka za druge.Porijeklo obitelji Milolović je prilično složeno i mnogo toga ovisi o migracijama koje su se dogodile tijekom prošlosti. Izvorno, Milolovići su bili usko povezani s područjem Dalmacije, a njihova se povijest može pratiti sve do 15. stoljeća.

Prema povijesnim izvorima, obitelj Milolović bila je vrlo važna u Dubrovniku, kao i u Boki Kotorskoj.Ipak, tijekom 19. i 20. stoljeća, mnogi pripadnici obitelji Milolović migrirali su iz Hrvatske u druge dijelove Europe i svijeta.

Mnogi od njih otišli su u Ameriku, a neki su se preselili u Australiju i Novi Zeland. Danas, obitelj Milolović može se naći u mnogim dijelovima svijeta, ali su i dalje vrlo vezani za svoje korijene u Dalmaciji.Ukratko, prezime Milolović ima dugu povijest u Dalmaciji, ali je obitelj tijekom vremena migrirala u druge dijelove svijeta. Bez obzira na to gdje se nalaze, pripadnici obitelji i dalje su vrlo ponosni na svoje korijene i tradiciju.