Značenje i porijeklo prezimena CAMLIĆ

Značenje i porijeklo prezimena CAMLIĆ

Prezime Camlić potječe iz Bosne i Hercegovine te se može pronaći u različitim dijelovima zemlje. Ime Camlić ima tursko podrijetlo, a sastoji se od dvije riječi: "cam" što znači "čisto" i "lić" što znači "brdo".

Prema tome, prezime Camlić može se prevesti kao "čisto brdo".Prezime Camlić ima dugu povijest, a prvi put se spominje u pisanim dokumentima u 16. stoljeću. U to vrijeme, Bosna i Hercegovina bila je pod osmanskom vlašću, a mnoge obitelji su dobile svoja prezimena upravo u tom razdoblju.

Prezime Camlić prvi put se spominje u popisu poreznih obveznika iz 1574. godine.Tijekom vremena, prezime Camlić se proširilo na različite dijelove Bosne i Hercegovine, a danas se može pronaći u gradovima poput Sarajeva, Mostara, Tuzle i Zenice.

Mnoge obitelji s ovim prezimenom su se bavile poljoprivredom, stočarstvom i trgovinom, a neke su postale poznate i u drugim područjima, poput umjetnosti i sporta.Uz to, prezime Camlić ima i različite varijacije, poput Čamlić, Ćamlić i Čamljić, što ukazuje na to da se ime kroz povijest mijenjalo i prilagođavalo različitim dijalektima i jezicima.Ukratko, prezime Camlić ima tursko podrijetlo i znači "čisto brdo". Prvi put se spominje u 16. stoljeću u Bosni i Hercegovini te se proširilo na različite dijelove zemlje. Danas se može pronaći u gradovima diljem zemlje, a mnoge obitelji s ovim prezimenom su se bavile poljoprivredom, stočarstvom i trgovinom.