Žive preko 120 godina, a djecu rađaju i u 60. godini! – tajna ljepote i dugovječnosti žena iz plemena Hunze

Žive preko 120 godina, a djecu rađaju i u 60. godini! - tajna ljepote i dugovječnosti žena iz plemena Hunze

Tajna o Hunzama je samo prividno misteriozna

Znanstvenike već dugo zbunjuje narod Hunza koji živi na granici između Indije i Pakistana, gdje se smjestila oaza mladosti, ljepote i dugovječnosti u kojoj ljudi žive preko 120 godina, žene su plodne i rađaju i u 60 godini života, a sve o tom zagonetnom narodu zvuči kao izmišljeni mit. No, tajna o Hunzama je samo prividno misteriozna, oni žive u idealnom podneblju, zbog visine imaju više crvenih krvnih zrnaca, otporniji su, hrane se zdravo, cjelovitim žitaricama koje melju između dva kamena.Druga tajna je što piju zdravu glacijalnu vodu koju sami nazivaju planinsko mlijeko, kuhaju u njoj, peru se njome, a čaj skuhan na gorskom mlijeku je eliksir mladosti. Ljepota žena plemena Hunza je legendarna, ali one koriste samo prirodna ulja svog podneblja i gorski eliksir mladosti, najčistiju vodu na svijetu koju ne treba filtrirati. Uz to ovaj narod je radno aktivan do kraja svoga života, a pošto žive u skladu s prirodom i u dobru zdravlju.

Je li tajna Hunza znanstveno istražena

Pripadnici naroda Hunza sami za sebe tvrde da su potomci Aleksandra Makedonskog i da je njihova doline izgubljeni ili zaboravljeni raj na zemlji. Još od 18 stoljeća znanstvenici bave ovim zagonetnim narodom, ali ako se pitate je li tajna Hunza znanstveno istražena, ispravno je reći da se još istražuje. Naime, provedeni su eksperimenti sa njihovim načinom prehrane na životinjama i rezultati su zapanjujući. Ako narod duže živi, normalno je da žene i nakon 65 godine rađaju.Tajna gorske vode ili planinskog mlijeka je također dokumentirana, ali znanstveno je nemoguće potpuno simulirati prirodni okoliš u kojem to pleme živi svojim spokojnim životom bez ikakvog stresa u sjeni modernog svijeta. Iznenađuje i činjenica da je taj narod pismen i obrazovan iako žive okruženi narodima sa najvećom stopom nepismenosti. Znanost ne može simulirati ni njihov mentalitet, njihova uvjerenja ni njihovu usklađenost sa prirodom. Iako obrazovani oni u svom jeziku nemaju riječ za stres, jer to iskustvo ne poznaju.

Tajna ravnopravnosti spolova u plemenskom načinu života

Iako su Hunze okružene zemljama sa visokom stopom kriminala, to njih kao da ni dodirnulo nije. Oni žive po svojim plemenskim kodeksima i zločina kao da i nema, ili ispada ima vrlo rijetko i zanemarivo malo. Iako je to siromašan narod, oni svoja kućna vrata ne zaključavaju jer krađa nema, pa se dolina Hunza naziva i oazom mira i spokoja. Nije tajna da oni, iako siromašni, nisu tjeskobni, uživaju u onom što imaju i ne žele što imati ne mogu.Hunze su prilično liberalna zajednica, pa tajna ravnopravnosti spolova u plemenskom načinu života i nije tako neobjašnjiva i tako, dok su u okolnim zemljama žene potlačene i ponižavane, Hunza žene ravnopravno sudjeluju u svim aspektima života svoje zajednice. Pleme Hunza je postalo zbog svih svojih posebnosti turistička atrakcija, svi ih dolaze vidjeti i slikati, a njihova dugovječnost, mladost i ljepota, kao i njihova živopisna i raskošna odjeća su turistički jedina ponuda koju imaju.Tagovi: