Zet mjesečna karta gdje kupiti

Zanimljivosti

Zet mjesečna karta gdje kupiti

ZET mjesečna karta – pretplatna karta

ZET mjesečna karta dolazi u formatu pretplatne karte, te ona predstavlja zamjenu za tradicionalne mjesečne ili godišnje pokaze i namijenjena je prije svega onima koji redovito koriste javni prijevoz. Ova ZET mjesečna karta postaje valjana samo kad joj se pridoda “pretplatni kupon” koji zamjenjuje stari sustav “markica”. Pretplatni kupon se automatski povezuje s karticom putem informatičkog sustava i služi kao način plaćanja za uslugu prijevoza. Karta postaje valjana za određeno razdoblje i za određeno područje, ovisno o vrsti dodijeljenog pretplatnog kupona. Samu karticu može koristiti samo osoba na čije je ime izdana, a vrijedi 3,5 godine bez obzira na promjene u korisnikovom statusu, kao što su promjene u obrazovanju ili zaposlenju. U tom razdoblju možete je nadopunjavati mjesečnim ili godišnjim pretplatnim kuponom. Također, pretplatnu karticu možete koristiti i kao karticu za dodatno punjenje novcem do maksimalno 132,72 eura, kako biste pojedinačno plaćali vožnje. Novac će se automatski odbijati prilikom kupnje karte u vozilima. Za izradu pretplatne karte potrebno je podnijeti Zahtjev za izdavanje, priložiti fotografiju dimenzija 3×3,5 cm i slijediti upute na poleđini zahtjeva, ovisno o vrsti karte koju želite. Cijena izrade iznosi 3,98 eura i plaća se prilikom podnošenja zahtjeva. Ako izgubite karticu, morate ispuniti Zapisnik o reklamaciji i predati ga na šalteru reklamacija u Upravnoj zgradi ZET-a na Ozaljskoj 105. Cijena izrade nove kartice iznosi 3,98 eura i plaća je korisnik.

ZET mjesečna karta – učenička i studentska

ZET mjesečna karta za učenike i studente koji će po prvi puta izraditi pretplatnu kartu, moraju ispuniti i ovjeriti zahtjev u obrazovnoj instituciji. Zatim, nakon ovjere zahtjeva trebaju otići do prodajnog mjesta ZET karti. Na raspolaganju su dvije opcije, mogu zatražiti izradu fizičke pretplatne karte ili stvoriti virtualnu pretplatnu kartu putem aplikacije MojZET. Cijena izrade fizičke pretplatne karte iznosi 3,98 eura, dok se za stvaranje virtualne pretplatne karte putem mobilne aplikacije Moj ZET ne naplaćuje naknada za izradu. Nakon podnošenja zZahtjeva na prodajnom mjestu, stvorit će se korisnički profil, koji će korisnici moći povezati s preuzetom aplikacijom i dalje obavljati kupnju mjesečnih ili godišnjih karata. ZET mjesečna karta za postoje korisnike trebaju samo produljiti status u obrazovnoj instituciji, bez ovjere zahtjeva. To mogu učiniti na prodajnim mjestima ZET-a i kioskima ugovornih partnera, pod uvjetom da su njihovi podaci ažurirani u sustavima ISAK i eMatica, što obavljaju obrazovne institucije. Korisnici također mogu brzo i jednostavno produljiti status putem mobilne aplikacije, koju prethodno preuzmu i povežu sa svojim korisničkim računom u ZET-u putem Moj ZET web portala. Samo je potrebno ažurirati svoj postojeći korisnički profil, te će se status korisnika produljiti u aplikaciji. Nakon produljenja statusa, korisnici mogu kupiti mjesečnu ili godišnju kartu. Za one koji su tek kročili u prvi razred srednje škole ili su upisali prvu akademsku godinu i trenutno borave u Velikoj Gorici, Zaprešiću, Bistri, Luci ili Stupniku, postoji potreba da svoj Zahtjev ZET-a potvrde u svojoj obrazovnoj instituciji i nadležnoj gradske/općinske službi. Međutim, učenici i studenti koji su već u drugoj, trećoj ili četvrtoj godini studija s istih navedenih područja ne moraju ponovno potvrđivati svoj Zahtjev ZET-a kod svoje obrazovne institucije i gradske/općinske službe kako bi produžili svoj studentski status.

ZET mjesečna karta – besplatan prijevoz

Grad Zagreb i ZET predstavljaju partnerstvo koje se ističe svojim socijalno osjetljivim pristupom prema najugroženijim korisničkim skupinama u javnom gradskom prijevozu, kao što su osobe s invaliditetom, nezaposlene osobe, umirovljenike i udovice branitelja. Odluka o socijalnoj skrbi služi kao ključni okvir za utvrđivanje korisnika koji imaju pravo na besplatan prijevoz, pri čemu Grad snosi troškove prijevoza za te korisnike. Nadležni gradski uredi, temeljem potrebnih dokaza za ostvarivanje prava, identificiraju korisnike koji imaju pravo na besplatan godišnji ili mjesečni prijevoz ZET-om. Nakon što su njihovi zahtjevi odobreni od strane nadležnih gradskih ureda, ZET izdaje pretplatne karte ili ih nadopunjuje besplatnim pretplatnim kuponima. Besplatna ZET mjesečna karta omogućava korisnicima pravo na korištenje redovnih tramvajskih i autobusnih linija na administrativnom području grada, neovisno o relaciji i koliko puta se dnevno voze. Ova inicijativa pomaže najranjivijim skupinama stanovništva da pristupe potrebnim uslugama i ostvare svoja svakodnevna putovanja. Svi putnici, bez obzira na kategoriju i dob, će im biti potrebna valjana ZET mjesečna karta kako bi mogli koristili usluge ZET javnog prijevoza.

Tagovi: