Zdrava salata od tune ili piletine

Hrana i piće

Zdrava salata od tune ili piletine

Zdrava salata od tune ili piletine

Zdrava salata danas je jedan od najpoželjnijih obroka. Naime, s porastom promocije zdravog načina života koji uključuje zdravu prehranu i tjelovježbu, ljudi sve češće potežu za zdravim salatama. Zdrava salata se može pripremiti na veliki broj načina koristeći veliki broj namirnica, od povrća, mesa, riba pa do voća. Također, istovremeno raste promocija konzumiranja ribe kao nadomjeska mesu i mesni prerađevinama. Kraljica riba svakako je tuna i to prvenstveno zbog nutritivne vrijednosti njezinog mesa. Meso tune ima veliki udio bjelančevina i razmjerno niski udio masti, od kojih su većina zdrave masti koje su neophodne za ljudsko zdravlje.

Tuna se može pripremati na bezbroj načina, a jedan od najpopularnijih načina se odnosi na kombinaciju povrća i tune u obliku salate. Salata od tune kao glavnu namirnicu ima meso tune, a na pojedincu je da doda povrće koje želi i koje voli. Savjetuje vam se korištenje sezonskog povrća s obzirom na to da je takvo povrće najzdravije i najjeftinije.

Zdrava salata od tune ili piletine, naglasak na piletinu

Kao što je navedeno, zdrava salata se može napraviti od velikog broja namirnica. Jedna od najkorištenijih namirnica općenito u kuhinji je piletina. Svoju popularnost piletina može zahvaliti svojoj nutritivnoj vrijednosti te velikoj iskoristivosti. Naime, svaki dio pileta se može koristiti kao namirnica. Isto tako, meso piletine obiluje bjelančevinama, dok s druge strane ima jako malo masti. Općenito se od piletine najviše koriste pileća prsa, kada se priprema zdrava salata koja sadrži pileće meso.

Zbog svog neutralnog okusa piletina se može kombinirati sa velikim brojem namirnica, koje uključuju povrće i voće. Povežite pileće meso i povrće sa raznim umacima, čije recepte možete potražiti na internetu ili u kuharicama koje imate kod kuće. I za pileće salate vrijedi savjet koji vam je dan za salate od tune, a taj savjet se odnosi na konzumaciju sezonskog povrća i voća. U svoju salatu možete dodati i određene sjemenke ili orašaste plodove, kako bi u tu salatu dodali zdrave izvore masti.

Zdrava salata od tune ili piletine primjer recepta

U ovom poglavlju prikazati će vam se recept za zdravu salatu od tune. Za izradu ove salate trebati će vam tuna, koju možete kupiti u konzervi salamure, maslinovo ulje, luk, kukuruz, mrkva, tjestenina, vrhnje ili jogurt te određeni začini. Ova zdrava salata dati će vašem tijelu sve potrebne makronutrijente, od ugljikohidrata, bjelančevina do zdravih masti. Za početak u tavi trebate izdinstati luk na maslinovom ulju te nakon što se luk izdinsta dodajte ocijeđenu tunu iz konzerve. To sve zajedno dinstajte par minuta te zatim sklonite sa vatre. U međuvremenu mrkvu nasjeckajte na sitne kockice koje možete ostaviti sirovima ili ih možete izdinstati zajedno sa lukom i tunom. U posebnoj posudi skuhajte tjesteninu.

Za kraj sve to pomiješajte u posudi te dodajte kukuruz iz konzerve te vrhnje kako bi to sve zajedno povezali. Začinite po svojem ukusu. Ako imate vremena napravljenu salatu ostavite kratko vrijeme u hladnjaku kako bi bila još bolja. Napravljena zdrava salata pružiti će vam osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana. No, imajte na umu da možete dodati bilo koje povrće koje volite.

Tagovi: