Za koliko je dana Božić

Za koliko je dana Božić

Za koliko je dana Božić, odbrojavanje dana

Mnogi od nas jedva čekaju svake godine Božić, pa ne čudi činjenica da svake godine jedva čekamo krenuti s odbrojavanjem do najljepšeg blagdana u godini. Većina nas krene s odbrojavanjem na početku prosinca, dok mnogi već sada lagano odbrojavaju i pitaju se za koliko je dana Božić. Postoji neka čar u čekanju, no neki su jednostavno prenestrpljivi i jedva čekaju krenuti u uranjeni božićni shopping. Odgovor na pitanje za koliko je dana Božić možemo provjeriti naravno na par načina. Ne biste vjerovali ali radi ovog pitanja je čak napravljena i aplikacija, pa čak i njih više za mobitel koje se mogu skinuti preko online trgovine aplikacijama i svaki dan vas obavještava koliko još do Božića. Jednostavnim upitom u Google ćete također odmah dobiti odgovor na pitanje koliko još dana do Božića. U slučaju da ste skeptični prema aplikacijama ili internet izračunu, uvijek možete i sami jednostavno izračunati koliko još do najljepšeg blagdana u godini.

Za koliko je dana Božić, čar čekanja

Većina krene odbrojavati i pitati se za koliko je dana Božić kada već nastupi Došašće, kod nas poznatije kao advent. Advent je poznat kao razdoblje pripreme za božićno jutro i počinje četiri nedelje prije Božića. Došašće najranije započinje 27-og studenog i završava na sami Badnjak 24-og prosinca pred božićno jutro. Za vrijeme Došašća ili Adventa grad će zablistati u lampicama, u dućanima se povećava potražnja božićnog asortimana, na radiju sviraju božićne pjesme, a na tv-u se vrte popularni filmski klasici poput „Sam u kući“. Za koliko je dana Božić je pitanje čiji odgovor nije isti za sve. Božić je kršćanski blagdan koji slavi rođenje Isusa Krista. Uglavnom ga mnogi slave 25-og prosinca po gregorijanskom kalendaru, no isto tako postoje crkve koje se drže julijanskog kalendara i slave Božić 7-og siječnja. Nije bitno kada slavimo Božić, jedino što je bitno je čar čekanja i uživanje u svima nama vjerojatno najdražem blagdanu u godini.

Za koliko je dana Božić, najpopularniji blagdan

Svima nama kao malima su pričali da ako smo dobri dobiti ćemo od Djeda Božićnjaka ono što želimo, a ako smo zločesti da idemo na listu zločeste djece. Kako smo odrastali tako smo i polako shvaćali da je Djed Božićnjak dio djetinjstva, i shvatili da je prava čar Božića darivanje i zajedništvo. Samim ovime ne čudi činjenica da upravo djeca najviše pitaju za koliko je dana Božić kada nastupi zima. Postoje nažalost mnoge teorije o tome kako je Božić kao blagdan postao samo sinonim za veće trošenje novaca i kako je blagdan postao ništa više nego dobar marketinški trik. Nažalost, većina blagdana je dobra prigoda za što više zaraditi i naravno da ekonomija to iskorištava, no ne bi smjeli dopustiti da takve stvari ubiju pravu čar Božića a to je upravo zajedništvo koje dijelimo s našim najbližima. Za koliko je dana Božić je pitanje na čiji se odgovor mijenja svaki dan, ali Božić kao blagdan uvijek ostaje isti. Blagdan u kojem slavimo ne samo rođenje Isusa Krista s kršćanske strane, ne samo hranu i izobilje kolača, slavimo ono najbitnije a to je obitelj na okupu.

Tagovi: