Vladimir Putin ozbiljno bolestan – Prijeti li Rusiji državni udar

Aktualno

Vladimir Putin ozbiljno bolestan - Prijeti li Rusiji državni udar

Da li je Vladimir Putin bolestan kako pišu mediji

U posljednje vrijeme sve se više piše u medijima kako sa Putinovim zdravljem nešto nije u redu. Nagađanja o tome što se dešava sa Putinovim zdravljem su različita. Brojna su insajderska svjedočanstva pojedinaca koji su pripadnici obavještajnih krugova o tome da Putin ima ozbiljnih zdravstvenih problema.

U medijima i na društvenim se vrte snimke Putina na kojima se može vidjeti kako je motorika desne strane, točnije desne ruke narušena. Video sa sastanka Putina sa ruskim ministrom obrane u kojem on desnom rukom cijelo vrijeme drži stol i sjedi pogrbljeno jasno ukazuju da nešto nije u redu.

Mnogi se izjašnjavaju da Putin ima rak krvi i da je na steroidima koji mogu drastično promijeniti kognitivne funkcije mozga, čak dovesti i do promjene ličnosti. Nagađa se da je to čak i posljedica trovanja ili moždanog udara, a ne isključuje se i mogućnost Parkinsonove bolesti. Činjenica jest da je prije nekoliko godina nestao na desetak dana iz javnosti i da od tada ga vjerno prati tim liječnika od kojih se ne odvaja.

Putin i njegova grčevita borba za vlast

Vladimir Putin se očito ne bori samo sa svojim ozbiljnim zdravstvenim problemima, već upravo ti zdravstveni problemi uzrokuju dugi niz drugih problema. Glavni Putinov problem je kako ostati na vlasti jer je svjestan kako će ga svaki nasljednik ukoliko sam odstupi od vlasti ne samo politički uništiti, nego se boji i za svoj život zbog političkog monopola i bezakonja koje je sam uveo u rusku politiku.

Strahovlada koju je sam Putin uveo na političku pozornicu sada je dočekala upravo njega i taj kraj je neminovan iako bi se po pravilima po kojima je došao na vlast mogao na vlasti i održati do 2036. godine ukoliko ga zdravlje i život posluži. No, i sam je svjestan da je već sada u 69-tog godini života, uz bolesti koje ima teško će doživjeti još koju godinu.

Odstupanje sa vlasti za Putina bi značilo sigurnu smrt jer bi i sam nestao kao i brojni građani koji su se usprotivili njegovoj strahovladi koju je uveo. Iako Rusija nije oličenje demokracije, ipak krugovi u politici se sve više javno izlažu da je ovo što sada radi u Ukrajini nema opravdanja i da je očito da se nešto poremetilo u glavi tog čovjeka.

Prijeti li državni udar kojeg se Putin boji

Sve je očitije da se nakon gotovo tri mjeseca invazije na teritorij druge suverene države vojnim silama mnogi suradnici Putina okreću protiv njega. Uočavajući promjene u njegovom kognitivnom ponašanju, promjeni karaktera i promjenama raspoloženja. Uz brojne vidljive promjene na tijelu Putina, zadebljalog vrata, pogrbljenost, podbuhlost, nestabilnost u kretnjama, ograničena motorika desne ruke, promjene u ponašanju i karakteru sve su više izraženije.

Brojni mediji pišu o tome da Rusiji prijeti državni udar i da postoje velike šanse da se radi na tome da se Putin smakne sa vlasti prisilno, s obzirom da se on grčevito bori da ostane na vlasti. Ono čega se cijeli svijet boji jest da Putin koji je ozbiljno bolestan sa možda terminalnim oblikom bolesti koja je uznapredovala neće upotrijebiti nuklearne vojne snage i usmjeriti ih prema drugim državama.

Ne samo da je ovim vojnim napadom dokrajčio ekonomiju vlastite zemlje nakon COVID krize, nego je ozbiljno narušio ekonomsku sliku cijele Europe i šire, ali to se može nadoknaditi. No, ljudski životi koji su izgubljeni se nikada neće vratiti i traume preživjelih nikada neće nestati iz dječjih psiha, a ni psiha odraslih ljudi. Zlo, koje je učinio nadajmo se da je pri kraju i da neće počiniti još veće zlo prije nego se realizira državni udar o kojem se jako puno piše u stranim i našim medijima.

Tagovi: