Vladimir Putin – tko je ustvari predsjednik Rusije

Zanimljivosti

Vladimir Putin - tko je ustvari predsjednik Rusije

Vladimir Putin – tko je ustvari predsjednik Rusije djetinjstvo i odrastanje

Vladimir Putin – tko je ustvari predsjednik Rusije u prethodna tri dana pitaju se brojni ljudi diljem svijeta nakon što je odjeknula vijest da je Rusija napala Ukrajinu i da je započeo rat između ove dvije države. Rođen je 1952. godine U današnjem Sankt Peterburgu, tadašnjem Lenjingradu, te svojih prvih devet godina života proveo u obitelji u Gruziji jer ga se njegova biološka majka era Putina morala odreći kada se udavala jer je bio izvanbračno dijete prema tvrdnjama njemačkih nacionalnih novina Vrijeme.

Da li je to utjecalo na razvoj ovog čovjeka jer je kao dijete bio vrlo nasilan odrastajući u Gruziji u mjestu koje je bilo vrlo siromašno. Sport kojim se počeo baviti sa trinaestak godina prvenstveno judo razvilo je kod njega disciplinu kroz treniranje borilačkih vještina, jer kako sam Putin tvrdi Judo nije samo sport, to je filozofija, poštovanje prema starijima i protivniku. ustvrdivši da Judo nije za slabiće.

Vladimir Putin – tko je ustvari predsjednik Rusije možda treba tražiti odgovor u periodu njegovog života kada je vrlo rano već sa nepunih 23 godine radio za tadašnju tajnu rusku službu KGB. Upravo taj period njegova života značajno je utjecao da ovaj čovijek nikada nije bio diplomat.

Vladimir Putin – tko je ustvari predsjednik Rusije period u tajnim službama i politika

Vladimir Putin – tko je ustvari predsjednik Rusije? Diplomirani pravnik na sveučilištu u Lenjingradu, regrutiran od strane KGB bio je poslan na rad u Istočnu Njemačku gdje je radio pet godina do ujedinjenja Njemačke, nakon čega je 90-te vraćen u Rusiju.

Do priključivanja u političke vode, Putin je radio na katedri za inozemne poslove, a 96-te godine se seli u Moskvu i pridružuje se administraciji tadašnjeg predsjednika Borisa Jeljcina. Putin je bio šef službe sigurnosti, gdje je bio i tajnik u službi sigurnosti do 99-te. Te ga je godine Jeljcin imenovao premijerom i tada počinje njegova politička karijera.

Vladimir Putin – tko je ustvari predsjednik Rusije, osoba koja svoje političke bodove sakupila u ratu protiv Čečenije gdje se Putin kao čuvar reda i borca za ruske interese iskazao i postao najpopularniji političar u Rusiji. Kako je kroz nekoliko mjeseci nakon Jeljcinovog imenovanja Putina za premijera, predsjednik Jeljcin podnio ostavku i imenovao Putina privremenim predsjednikom, uz Putinovu političku popularnost Putin je pobijedio na političkim izborima 2000-te godine do 2008., te drugi mandat od 2012. godine je zadržao vlast do danas.

Vladimir Putin – tko je ustvari predsjednik Rusije privatno

Vladimir Putin – tko je ustvari predsjednik Rusije i kakav je njegov privatan život. Zapravo sve informacije koje se znaju o njegovom privatnom životu pažljivo su filtrirane i plasirane u javnost na način kako je to Putin želio. Službeno se zna da je bio u braku trideset godina sa Ljudmilom Putinom iz kojeg ima dvije kćeri Jekaterinu i Mariju, te da je 2014. godine razveden, a Ljudmili se nakon toga u javnosti gubi svaki trag.

Kćeri rođene u tom braku su besramno bogate, što u javnosti nije dostupno otkuda im silno bogatstvo. No, ovo nisu jedina Putinova djeca, jer ipak neki detalji o tome Vladimir Putin – tko je ustvari predsjednik Rusije isplivaju na površinu izvan njegove kontrole. Tokom braka Putin je imao brojne ljubavnice a šuška se da je sa ruskom gimnastičarkom Alinom Kabajevom imao aferu još dok je bio u braku. Iz te ljubavne afere rođena su dva blizanca, a nakon toga su dobili i kćer 2015. godine.

No, to nije kraj o tome tko je Vladimir Putin i njegovom privatnom skrivenom životu jer je sa svojom čistačicom Svetlanom Krivonogkhom sa kojom je također bio u vezi ima 17- godišnju kćer koju su nazvali Jelizaveta. Naravno i djeca i žene nisu dio javnog života i dobro su skriveni i materijalno zbrinuti.

Tagovi: