Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana

  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju

 

Vježbe za razgibavanje

Sport

Vježbe za razgibavanje

Što su to vježbe za razgibavanje?

Ljudsko tijelo se može na više načina rekreirati. Većina rekreativaca svoje tijelo pokreće treninzima snage, izdržljivosti, fleksibilnosti, treninzima trčanja itd. No, ljudsko tijelo se može pokrenuti i razgibavanjem. Razgibavanje se također kao i svi ostali oblici treninga obavlja uz pomoć različitih vježbi. Vježbe za razgibavanje su raznovrsne i osmišljene su kako bi se svaki dio ljudskog tijela razgibao.

S obzirom da su te vježbe često “dosadne” mnogi ih ljudi izbjegavaju raditi. No, na njihovu štetu vježbe za razgibavanje su veoma dobre za vaše tijelo i za vaše fizičko zdravlje. Razgibavanje bi trebalo biti jednako važno kao i svi drugi oblici fizičkih treninga. To se naročito odnosi na starije ljude čije tijelo sve više postaje “kruto” i čije tijelo gubi na fleksibilnosti. Također, razgibavanje bi trebali raditi svi oni koji planiraju raditi težak trening, tj. svi oni koji planiraju svoje tijelo podvrgnuti teškom fizičkom naporu. Razgibavanje će vaše tijelo dovesti na pravu radnu temperaturu prije svakog treninga.

Vježbe za razgibavanje i kada bi se ono trebalo izvoditi

Kao što je navedeno, vježbe za razgibavanje su iznimno važne za vaše tijelo i za vaše fizičko zdravlje. Postoje određena pravila kada bi se one trebale izvoditi da dobijete maksimalne beneficije od njih. Vježbe za razgibavanje bi prije svega trebali raditi svako jutro kada se probudite. Naime, vaše se tijelo tijekom spavanja “ukruti”. Da bi se ta krutost razbila potrebno je izvoditi razgibavanje svako jutro. Razgibavanje ujutro će vam pomoći i da se brže razbudite. Također će ubrzati vaš metabolizam koji je usporen kada se probudite. Odvojite nekoliko desetaka minuta i razgibajte svoje tijelo kako bi dan počeli na pravi način.

Druga situacija kada bi trebali izvoditi razgibavanje je prije svakog dužeg fizičkog napora. To se odnosi naprimjer na nogometnu utakmicu. Nogometaši, ali i drugi sportaši moraju razgibati svoje tijelo prije svake utakmice kako bi svoje tijelo pripremili adekvatno na napore koji im slijede. Razgibavanje će pojačati cirkulaciju krvi u vašim mišićima.

Kako se izvode vježbe za razgibavanje

Sada kada znate što su i kada se trebaju izvoditi vježbe za razgibavanje, vrijeme je da naučite kako se one izvode. Prvo pravilo njihovog izvođenja se odnosi na to da bi vježbe za razgibavanje trebali raditi od glave prema dolje. Naime, krenite razgibavati svoj vrat pa tek onda druge dijelove tijela. Ovaj redoslijed će vam pomoći da ne zaboravite razgibati određeni dio tijela. No, ako vi imate drugi redoslijed to nije greška, samo vodite računa da razgibate sve dijelove tijela adekvatno. Najviše vremena bi trebali posvetiti svojoj kralježnici.

Naime, većina nas dan provodi u sjedećem položaju koji je jako štetan za našu kralježnicu i za naše ukupno držanje. Kako bi imali što manje posljedice sjedenja svoju kralježnicu temeljito razgibajte svaki dan i po mogućnosti nekoliko puta tijekom dana. Razgibavanje mora biti kontrolirano i u laganom ritmu. Izbjegavajte nagle i oštre pokrete jer vam oni mogu prouzročiti određenu ozljedu koja će vas na određeno vrijeme udaljiti od vježbanja.

Tagovi:

Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana

  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju