Vitamini za kožu – djelovanje vitamina na obnovu stanica kože

Ljepota i zdravlje

Vitamini za kožu - djelovanje vitamina na obnovu stanica kože

Vitamini za kožu i njihovo djelovanje

Ukoliko imate problematičnu kožu lica i učestalu pojavu akni a više niste u pubertetu, to bi mogao biti pokazatelj određenih poremećaja unutar tijela koji mogu biti uzrokovani pogrešnom prehranom, nedostatkom vitamina i hormonalnim disbalansom. Kako bi spriječili takve kožne poremećaje, potrebno je kontrolirati svoju prehranu i tijelo opskrbljivati vitaminima i mineralima na redovitoj bazi. Ipak, čovjeku je teško uvijek paziti da sve potrebne vitamine unosi u tijelo sa svakim obrokom. U tom slučaju pomaže suplementacija.

Vitamini za kožu mogu poboljšati kvalitetu vaše kože i smanjiti probleme s aknama. Uz to, vitamini za kožu obnavljaju stanice kože, dajući vam mladolik izgled i svježinu. Kombinacija vitamina A, B kompleksa i cinka dokazano pomaže kod problematične kože. Isto tako, vitamin E je moguće nanositi direktno na problematična područja, Vitamin E u tom slučaju dolazi u obliku ulja. Ako vas zanima djelovanje spomenutih vitamina na očuvanje i obnovu kože, lako su dostupni i spremni za preuzimanje!

Koji su vitamini za kožu najbolji ovisno o tipu kože?

Brigu o svojem tijelu pa tako i o svojoj koži morate uložiti razmjerno pojedinačnim okolnostima vašeg tijela poput genetike, životnog stila i sličnih obilježja koje se moraju uzeti u obzir. Kada je u pitanju koža, razlikujemo tri tipa kože: suha koža, osjetljiva koža i miješana koža. Ovisno o tome koju vrstu kože imate, razmjerno tipu kože bi trebali primijeniti vitaminski terapiju.

Tako suha koža može biti očiti znak nedostatka B i A vitamina. U tom slučaju bi, osim suplementacije tim vitaminima trebali unositi i veću količinu svježeg povrća i voća, osobito žuto i narančasto voće jer je poznato po tome da sadržava sumpor. Vitamini za kožu koj će vam koristiti su također i oni koji se nalaze u sjemenkama i orašastim plodovima. Ako pak imate osjetljivu i masnu kožu, morali bi ste izbjegavati zasićene masnoće u hrani. Konačno vitamini za kožu u slučaju miješane kože treba kombinirati vitamine B i A skupa sa kontroliranom prehranom.

Najbolji vitamini za kožu

Vitamini su apsolutno neophodni mikronutrijenti koje svaka osoba mora u nositi u tijelo u dovoljnoj količini. Vitamini su neophodni ne samo za pravilno funkcioniranje tijela i uspješno odvijanje biokemijskih procesa u tijelu, već i za lijep i zdrav izgled. Danas se vitamini za kožu nalaze u raznim oblicima. Oni su u kozmetičkim proizvodima, u dodacima za hranu i u tabletama. Generalno sve vitamine možemo podijeliti na one topljive u vodi i na one koji su topljivi u mastima. Tako su u vodi topljivi vitamini A, D i E, dok su u mastima topljivi vitamini B i C.

Ovisno o tome koji vitamini vam trebaju, na taj način ih unosite. Najbolji vitamini za kožu su pak sljedeći: Vitamin C je jedan od najvažnijih antioksidansa, a upravo će takvo djelovanje vitamina održavati kožu čistom i bez akni. Vitamin A je također isključivo važan za zdravlje kože, stoga je i njega potrebno u nositi u dovoljnoj količini.

Tagovi: