Cardione - za normalan rad srca

Pobjeđuje hipertenziju i sve njene simptome.

  • Normalizira tlak prirodnim putem
  • Obnavlja elastičnost krvnih žila
  • Snižava razinu kolesterola u krvi
  • Štiti od srčanih i moždanih udara

 

Veliki otkucaji srca – uzrok, simptomi i liječenje

Sponzorirano

Veliki otkucaji srca - uzrok, simptomi i liječenje

Veliki otkucaji srca uzroci

Poremećaj rada srca se očituje kao veliki otkucaji srca ali i kao smanjeni otkucaji srca. Normalni otkucaji srca su između 50 i 100 otkucaja u minuti kada se mjeri u mirnom stanju ljudskog tijela. Ukoliko ste imali neku tjelesnu aktivnost radije pričekajte da se tijelo smiri pa onda mjerite otkucaje srca, jer prilikom tjelesne aktivnosti ili napora mogu se pojaviti veliki otkucaji srca.

Uzroci pojačanog rada srca mogu biti i genetske naravi kada ste naslijedili neku genetsku bolest srca ili urođenu srčanu manu. Prekomjerna tjelesna težina i gojaznost, pušenje, premalo kretanja i zdrave fizičke aktivnosti mogu dovesti do poremećaja rada srca. Stres i užurban način života, kao i strah i razni šokovi također su uzroci za poremećaj rada srca.

Alkoholizam, konzumiranje stimulirajućih droga, neki lijekovi česti su uzroci bržih otkucaja srca. No, postoje i unutarnji uzroci koji mogu poremetiti rad srca poput bolesti štitne žlijezde, psihička napetost i psihičke bolesti, povišena tjelesna temperatura, anemija, te dehidracija tijela.

Veliki otkucaji srca simptomi

Ponekad ćete sami prepoznati da su prisutni veliki otkucaji srca u obliku lupanja srca ili bolova u području srca. Možete osjetiti i da ostajete bez daha uz nedostatak zraka što može dovesti do nedovoljne opskrbljenosti kisikom ne samo srca, pluća već i mozga pa dovesti do moždanog udara koji su često povezani sa srcem i srčanim udarom.

Preznojavanje, uzbuđenje, lupanje srca, te gubitak svijesti potencijalni su simptomi kada se pojave veliki otkucaji srca. Ovisno o kakvom se poremećaju rada srca radi takvi mogu biti i simptomi. Nisu svi poremećaji rada srca isti kako i njihovi uzroci nisu isti, te na kraju ne liječe se svi poremećaji rada srca na isti način.

Pritisak u glavi i vratu mogu dovesti do nesvjestice i vrtoglavice, kao i omaglice, a nizak krvni tlak također je jedan od simptoma ukoliko inače nemate nizak krvni tlak. Slabost i iznenadni umor također ukazuju da nešto nije u redu, naročito ako su popraćeni brzim umaranjem.

Veliki otkucaji srca liječenje

Liječenje kada se pojave veliki otkucaji srca će ovisiti o uzrocima i vrstama poremećaja rada srca. Nisu sva liječenja ista i potrebno je postaviti ispravnu dijagnozu kako bi se odredilo ispravno liječenje. Postavljanju ispravne dijagnoze će pomoći UZV srca, EKG, holter monitor i druge vrste dijagnostike rada srca i praćenje srčanog ritma.

Liječenje se može provoditi uz pomoć lijekova uz istovremenu promjenu načina života i životnih navika, poput prestanka pušenja, konzumiranja alkohola, droga, promjena prehrane, više tjelesne aktivnosti i i izbjegavanje stresnih situacija.

No, postoje situacije kada se veliki otkucaji srca trebaju liječiti invazivnijim metodama kada je ljudski život u opasnosti liječnik će se odlučiti na kirurško liječenje ugradnjom simulatora srca i drugih uređaja koji potiču i normaliziraju rad srca. Operacijama se podvrgavaju osobe kojima ozbiljno po život prijeti srčani arest ili potencijalni moždani udar kao posljedica poremećaja rada srca. U svakom slučaju kao prevencija je najbolje promijeniti loše životne navike i živjeti zdravim načinom života kako bi spriječili poremećaj rada srca.

Tagovi:

Cardione - za normalan rad srca

Pobjeđuje hipertenziju i sve njene simptome.

  • Normalizira tlak prirodnim putem
  • Obnavlja elastičnost krvnih žila
  • Snižava razinu kolesterola u krvi
  • Štiti od srčanih i moždanih udara