Vasilip – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Vasilip - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Vasilip i za što se koristi?

Vasilip pripada skupini lijekova koji se nazivaju statini. Navedeni lijek će se koristiti za snižavanje povišenog (lošeg) kolesterola u krvi. Lijek se najčešće primjenjuje uz posebno određenu dijetu za smanjenje kolesterola. Lijek se koristi uz posebnu dijetu u sljedećim slučajevima: Osoba pati od primarne hiperkolesterolemije ili miješane hiperlipidemije, osoba ima nasljednu bolest koja uzrokuje povišeni kolesterol u krvi, osoba pati od bolesti srca i pripada u rizičnu skupinu za razvoj drugih koronarnih bolesti. Većina ljudi ne prepoznaje simptome povišenog kolesterola, i upravo zato je važno odlaziti na liječničke preglede.

Vasilip nije primjeren za: Osobe koje pate od preosjetljivosti ili alergije na sastojke ovoga lijeka, osobe koje imaju utvrđenih problema s jetrom, trudnicama i dojiljama, osobama koje uzimaju lijekove za liječenje gljivične infekcije, osobama koje uzimaju antibiotike, osobe koje se liječe od HIV-a, osobe koje uzimaju antidepresive. Posebnu opreznost prilikom uzimanja navedenog lijeka moraju imati sljedeće osobe: Osobe koje su sklone alergijama, osobe koje uživaju u alkoholu, osobe koje imaju zakazanu operaciju, osobe koje nemaju urednu krvnu sliku, osobe koje imaju bolesti pluća.

Vasilip primjena i mjere opreza

Lijek će se propisati isključivo odraslim osobama i adolescentima. Lijek nije proučen na djeci, što znači da se ne preporučuje za liječenje djece. Kako se uzima Vasilip? Preporučenu dozu odrediti će vaš liječnik na temelju vašeg zdravstvenog stanja. Za vrijeme trajanja terapije potrebno je nastaviti dijetu za snižavanje kolesterola. Doza često iznosi jednu tabletu dnevno (10 mg, 20 mg, 40 mg ili 80 mg). Maksimalno preporučene doze ne smiju se prekoračiti kako ne bi došlo do predoziranja lijekom.

Najveća doza (80 mg) preporučuje se jedino onim bolesnicima koji imaju veoma visoke vrijednosti kolesterola u krvi s visokim rizikom od nastanka problema sa srcem. Koliko traje liječenje? Liječnik određuje trajanje terapije i odgovarajuću jačinu tableta. Vasilip će se uzimati navečer, uz ili bez hrane. Kontrole krvi pokazat će djelovanje lijeka. Ukoliko se propisana terapija ne pokaže uspješnom, liječnik ima pravo propisati veću dozu ili drugi lijek. Nikada nemojte svojevoljno zaključivati da li vam lijek pomaže ili ne. Bilo kako mijenjanje terapije na vlastitu ruku može dovesti do zdravstvenih posljedica.

Vasilip iskustva i liječenje

Osobe koje su koristile Vasilip tablete za liječenje povišenog kolesterola u krvi navode kako su primijetile promjene. Simptomi poput oticanja donjeg dijela zglobova, oticanje stopala i dlanova, osjećaj težine u nogama nestali su. Iskustva liječenih mogu se razlikovati, ovisno o njihovom zdravstvenom stanju i dijeti. Uzimanje navedenog lijeka donosi mogućnost pojave nuspojava. Moguće nuspojave su: Poremećaji prilikom spavanja, seksualne poteškoće, depresija, problemi s disanjem, kašalj, vrućica.

Nuspojave nisu česte, što možete pročitati i na uputi o lijeku. Ove tablete se izdaju na liječnički recept. Cijena pakiranja: 20 x 20 -1,40€. 28 x 20 - 1,95€. 60 x 20 - 4,19€. Kako će se čuvati Vasilip? Tablete je potrebno držati na temperaturi do 30 stupnjeva, u izvornom pakiranju uz uputu. Tablete se ne smiju upotrebljavati nakon isteka njihovog roka valjanosti koji je naveden na pakiranju. Nakon isteka roka poželjno je da navedene tablete bacite sukladno uputama koje su vam date sa strane liječnika ili ljekarnika.


Tagovi: