Vanjske zavjese za terase gdje kupiti

Vanjske zavjese za terase gdje kupiti

Vanjske zavjese za terase su zaštita od sunca, vjetra i kiše

Impregnirana platna otporna na sve atmosferske utjecaje imaju široku primjenu u izradi cerada, tendi, šatora, vanjskih zavjesa i raznih drugih obloga. Vanjske zavjese za terase su zaštita od sunca, vjetra i kiše, po potrebi stvaraju zasjenu ili hladovinu ili zaklon. Gradimo balkone, terase i trijemove da bi bili u doticaju s prirodom, ali onda shvatimo da smo na njima izloženi radoznalim pogledima, suncu koje prži, vjetru koje donosi lišće i drugo smeće, kiši koja zalije sve na balkonu.

Vanjske zavjese za terase se mogu skupiti i svezati za tmurnog dana, raširiti i učvrstiti za vjetrovitog dana, a ugodno je piti kavu u zasjenjenom dijelu balkona ili sjenice dok vani sunce žari i pali. Mogu se kupiti gotove u svim velikim trgovačkim lancima, specijaliziranim trgovinama za kuću i dom, ali se mogu naručiti i po mjeri kod majstora koji izrađuju tende i takav tip zavjesa, a osim specijalnih platneninih mogu biti i od drveta poput vertikalnih rolo zavjesa ili žaluzina, od trske ili drugih materijala.

Vanjske zavjese za terase prije svega čuvaju vašu privatnost

Iako se kupuju iz praktičnih razloga pri kupnji vanjskih zavjesa vam je važan i estetski izgled jer su one ukrasni dodatak svakoj verandi, balkonu, sjenici, trijemu ili terasi. Vanjske zavjese za terase prije svega čuvaju vašu privatnost od pogleda znatiželjnih očiju dok uživate na svojoj terasi. Većina tih zavjesa na dnu ima ušivena metalna ojačanja koje otežavaju cijelu zavjesu i ne dopuštaju vjetru da mlati i lamaće s njima po zraku, što je jako važno po vjetrovitom vremenu.

Vanjske zavjese za terase čuvaju vaš vanjski prostor od prašine i nečistoća koja nanosi vjetar na sve terase, balkone i verande, a spuštene sprječavaju i kišu da vam zalijeva stvari u vašim vanjskim prostorima. Kada zahladi, ove zavjese čuvaju toplinu i vaš balkon može biti ugodno mjesto iza druženje i kada zahladi vani. Kupiti ih možete i putem internetske prodaje u specijaliziranim web trgovinama ili web shopovima već nabrojanih trgovina i samostalnih proizvođača.

Vanjske zavjese za terase mogu biti zaklon i kamuflaža

Ako ste zbog manjka kvadrata korisnog prostora u svom stanu, prisiljeni svoj balkon, koji bi trebao biti rekreativni prostor, pretvoriti u koristan prostor drugačije namjene, ne želite da baš svi s ceste vide čime ste ga sve zatrpali. Vanjske zavjese za terase mogu biti zaklon i kamuflaža, mogu skrenuti pažnju sa oštećene fasade i sakriti druge nedostatke ili stvari na vašem balkonu. Namjena diktira izbor između pvc tkanina, platna za cerade, akrilnih i drugih materijala.

Vanjske zavjese za terase mogu biti lijepa i elegantna zaštita od sunca, vjetra, kiše i radoznalih pogleda, a zimi može vašu terasu pretvoriti u zimski vrt, ovisno o tome koji model zavjesa izaberete, koji način otvaranja i zatvaranja imaju, da li su samo navučene na montiranu karnišu ili su moderna verzija koja se otvara i zatvara u napetom stanju pomoću klizača. Sve to ovisi o tome što sve to tim zavjesama želite postići izbor je jako velik od jednobojnih do raskošno dekoriranih ili čak i prozirnih materijala.


Tagovi: