Uživo obraćanje: Povjerenstvo otvorilo predmet protiv Jandrokovića. Vodio sina na utakmicu vladinim avionom.

Uživo obraćanje: Povjerenstvo otvorilo predmet protiv Jandrokovića. Vodio sina na utakmicu vladinim avionom.

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je jučer postupak protiv predsjednika Hrvatskog sabora, Gordan Jandrokovića, zbog toga što je na utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije u Berlin, putovao vladinim zrakoplovom te poveo sa sobom sina.

Jandroković će se danas očitovati o ovom predmetu, a već je započelo njegovo obraćanje medijima, koje možete pratiti u tekstualnom prijenosu na Indexu.

U svom obraćanju, Jandroković je istaknuo da nema namjeru napadati ili se braniti, već da će iznijeti nekoliko činjenica. Naglasio je da je od Povjerenstva za sukob interesa primio email na kojem nije bilo potpisa, već samo logo Povjerenstva, obavještavajući ga o pokretanju postupka.

"Stvoren je dojam da sam učinio nešto što se inače ne radi, dojam o mojoj krivnji," rekao je Jandroković. Objasnio je kako je postupao slično kao i na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je također sudjelovao uz poziv predsjednika UEFA-e Čeferina, kao i predsjednika vlade i države.

Jandroković je dodao da mu je rečeno kako su osam mjesta na stadionu bila dostupna za hrvatske dužnosnike te da je putovanje imalo službenu svrhu, uz napomenu da je dan ranije prisustvovao otvaranju izložbe HTZ-a.

Pritom je istaknuo da je Povjerenstvo otvorilo predmet zbog putovanja njegovog sina, iako je istu praksu primijenio i prije u Kataru s članovima obitelji, bez otvaranja postupka ili smjernica. "Držeći se te prakse, iznenadio sam se što dio medija to prikazuje kao nešto novo," rekao je Jandroković.

Očekuje objašnjenje od Povjerenstva i njegove predsjednice o postupanju, pitajući se je li otvaranje postupka u skladu s dosadašnjim praksama ili je to novi način postupanja.

Više detalja uskoro.


Tagovi: