Nefro Aktiv - poremećaje rada urogenitalnog sustava

Ovo je 100% prirodan čaj koji djeluje u nekoliko pravaca:

  • Ojačava imunitet.
  • Uklanja žarišta upale urogenitalnog trakta i njihove uzroke.
  • Uklanja simptome i štiti od povratka bolesti.
  • Uklanja bolesti u akutnoj i kroničnoj formi.

 

Upala urinarnog trakta – uzrok, simptomi i liječenje

Sponzorirano

Upala urinarnog trakta - uzrok, simptomi i liječenje

Što je upala urinarnog trakta?

Kada kažemo upala urinarnog trakta zapravo mislimo na razne bakterijske infekcije samog urinarnog trakta kojeg čine: Mokraćovod ili uretra, mokraćne cijevi ili ureteri, mokraćni mjehur i naši bubrezi. Upala urinarnog trakta je danas veoma česta pojava i ona ne pripada u spolne bolesti kao što mnogi misle, ali imaju bitan faktor u prenošenju. Sama upala se još naziva i urinarna infekcija ili infekcija mokraćnih puteva i urinarnog trakta. Danas znamo kako u infekcije urinarnog trakta spadaju: uretritis, upala mokraćnog mjehura ili cistitis i upala bubrega ili pijelonefritis.

Do same infekcije ili upale dolazi kada bakterija uđe u naš mokraćovod i kada se ona krene razmnožavati u mokraćnom mjehuru. Nakon njenog razmnožavanja, urin postaje inficiran i tako dolazi do problema. Inficirani urin možemo i sami primijetiti po jače žutoj boji, po prisutnosti krvi u njemu i po lošem mirisu. Važno je naglasiti da sama infekcija može biti bolna i veoma iritantna jer izaziva osjećaj peckanja. Iako je ona u većini slučajeva prolazna i ne zahtijeva liječničku pomoć, ona isto tako može izazvati ozbiljne komplikacije ukoliko se proširi do bubrega.

Upala urinarnog trakta i koji su njeni uzroci i simptomi?

Upala urinarnog trakta se događa kada u urinarni trakt dođe bakterija. Upale se češće događaju kod žena jer je sami urinarni trakt kraći nego kod muškaraca, točnije mjehur je bliži vagini i anusu što pogoduje razvoju bakterija. Uzroci upale mogu biti: Spolni odnos bez zaštite, u vrijeme odnosa mogu se prenijeti bakterije iz analno – vaginalnog područja u mokraćovod. Nepravilna higijena, upala se može dogoditi ako ne vodimo adekvatnu brigu o intimnom području. Zadržavanje od mokrenja, navedeno pogoduje razvoju bakterija. Povećanje prostate kod muškaraca. Infekcijom nekom od spolnih bolesti prilikom seksualnog odnosa bez zaštite.

Statistike govore kako su infekcije mokraćnih kanala česte i isto tako kako će se većina nas susresti s njom. Simptomi su često blagi, ali ukoliko se ona pogorša i proširi simptomi mogu postati jači. Simptomi koji su najčešće prisutni su: Jak nagon za iznenadnim mokrenjem, često mokrenje, osjećaj peckanja pri mokrenju, mutno žuta mokraća s mogućnošću krvi, neugodan miris mokraće, bol pri mokrenju i blago povišena temperatura. Upala urinarnog trakta se također može prepoznati po drhtavici, osjećaju iscrpljenosti, osjećaju boli. Ukoliko su u pitanju zadnja tri simptoma riječ je o mogućoj infekciji bubrega.

Upala urinarnog trakta i kako se ona dijagnosticira i liječi?

Ako primijetite gore navedene simptome upale ili infekcije, važno je što prije obratiti se svome liječniku. Nakon razgovora s liječnikom ukoliko postoji sumnja on vas može zatražiti analizu uzorka vašeg urina. Dijagnoza se postavlja uz laboratorijsku analizu urina i često urinokulturu. Upala urinarnog trakta se najčešće liječi jednostavnom primjenom antibiotika. Lijek koji će vam pomoći u borbi protiv upale ili infekcije dobivate sukladno tome o kojoj bakteriji je riječ i koliko je upala napredovala. Terapiju je važno ne prekidati ukoliko se osjećate bolje, važno je nastaviti s terapijom do kraja kako bi se upala u potpunosti povukla.

Postoji mogućnost da vam se upala urinarnog trakta vrati, što će prvo rezultirati duljom terapijom antibioticima ili nekom drugom vrstom terapije ukoliko to liječnik procjeni. Iako nisu česte, opasne upale i infekcije su isto moguće, a u njihovom slučaju potrebna je hitna hospitalizacija i intravenozno liječenje s antibioticima pod okom medicinskog tima kao ne bi došlo do razvoja daljnjih komplikacija. Upale i infekcije možemo smanjiti zaštićenim seksualnim odnosom i redovitom te pravilnom higijenom intimnog područja.

Tagovi:

Nefro Aktiv - poremećaje rada urogenitalnog sustava

Ovo je 100% prirodan čaj koji djeluje u nekoliko pravaca:

  • Ojačava imunitet.
  • Uklanja žarišta upale urogenitalnog trakta i njihove uzroke.
  • Uklanja simptome i štiti od povratka bolesti.
  • Uklanja bolesti u akutnoj i kroničnoj formi.