Nefro Aktiv - poremećaje rada urogenitalnog sustava

Ovo je 100% prirodan čaj koji djeluje u nekoliko pravaca:

  • Ojačava imunitet.
  • Uklanja žarišta upale urogenitalnog trakta i njihove uzroke.
  • Uklanja simptome i štiti od povratka bolesti.
  • Uklanja bolesti u akutnoj i kroničnoj formi.

 

Upala mokraćnog kanala – uzrok, simptomi i liječenje

Sponzorirano

Upala mokraćnog kanala - uzrok, simptomi i liječenje

Što je upala mokraćnog kanala?

Urinarne infekcije su danas jedan od najčešćih razloga zašto mnogi posjećuju svoje liječnike. I dok su one pretežito bezazlene i prolaze same od sebe, isto tako one ponekad mogu izazvati i veoma ozbiljne komplikacije. Što je upala mokraćnog kanala i koga ona zahvaća? Upala mokraćnog kanala je danas jedna od najčešćih bakterijskih infekcija, osobito kod žena. Radi se o infekciji koja može zahvatiti bilo koji dio mokraćnog puta, točnije; Bubrege, mokraćovode, mokraćni mjehur te mokraćnu cijev. Najčešće se radi o upali ili infekciji u donjem djelu mokraćnog trakta, točnije u mokraćnom mjehuru i mokraćnoj cijevi.

Navedena upala se može pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi kod oba spola, iako se nešto češće pojavljuje kod žena radi kraće mokraćne cijevi. Infekciju je važno prepoznati na vrijeme kako ne bi dovela do ozbiljnijih komplikacija i proširenja na bubrege. Infekcije samog mokraćnog trakta danas dijelimo na: Upalu mokraćnog mjehura ili cistitis, upalu bubrega ili pijelonefritis, infekcije bez simptoma, upalu mokraćne cijevi ili uretritis.

Upala mokraćnog kanala simptomi i uzroci

Upala mokraćnog kanala se najčešće prepoznaje po sljedećim simptomima: Učestalo mokrenje, osjećaj boli i pečenja pri mokrenju, neodgodiva potreba za odlaskom na wc, često mokrenje noću, zamućeni urin, neugodni miris urina, krv u urinu. Simptomi najčešće dolaze naglo i isto tako mogu biti popraćeni s bolovima u zdjelici kao i donjem djelu leđa, bolnijim spolnim odnosima, umorom kao i povišenom temperaturom. Ako se pojavi povišena temperatura, treskavica, i osjećaj slabosti tada je potrebno odmah zatražiti liječničku pomoć.

Kod žena najčešći uzrok za upalu je svakako kraći urinarni trakt nego u muškaraca. Uzroci upale također mogu biti; Nezaštićeni seksualni odnos, šećerna bolest, anomalije mokraćnog sustava, loše higijenske navike. Kako bi se spriječila upala mokraćnog kanala bitno je da vodimo brigu o našoj higijeni koja ne ovisi samo o pranju intimnog područja, već i o zaštiti prilikom seksualnog odnosa i nošenju čiste odjeće. Kod mnogih ljudi upala će se pojaviti i nestati bez liječničke intervencije, ali isto tako upala može biti ponavljajuća ili komplicirana.

Upala mokraćnog kanala dijagnoza i liječenje

Kako se postavlja dijagnoza za navedenu upalu? Upala mokraćnog kanala se može odrediti pomoću kliničkih simptoma i naravno nalazu urina. Uzorak urina se analizira na prisutnost samih upalnih leukocita ili eritrocita kao i bakterija. Ponekad je potrebno raditi i urinokulturu, kao i dodatne obrade u obliku ultrazvuka, CT-a, MRI-a ili drugih pregleda koji su specifični za mokraćni sustav. Kako se liječi upala mokraćnog kanala? Za liječenje se mogu prepisati antibiotici, a samo trajanje i vrsta liječenja će ovisiti o uzročniku upale, dobi pacijenta, proširenosti upale i možda nastalim komplikacijama.

Bilo koje liječenje se mora provoditi prema uputama liječnika i trajati do kraja terapije. Uz sve navedeno potrebno je naravno piti i puno tekućine jer ona potiče često mokrenje i ispiranje bakterija iz kanala i mjehura. Možete osjetiti poboljšanje već nakon par dana, ali važno je da završite s terapijom koju vam je odredio liječnik kako ne bi došlo do njenog prekida i povratka problema.

Tagovi:

Nefro Aktiv - poremećaje rada urogenitalnog sustava

Ovo je 100% prirodan čaj koji djeluje u nekoliko pravaca:

  • Ojačava imunitet.
  • Uklanja žarišta upale urogenitalnog trakta i njihove uzroke.
  • Uklanja simptome i štiti od povratka bolesti.
  • Uklanja bolesti u akutnoj i kroničnoj formi.