Nefro Aktiv - poremećaje rada urogenitalnog sustava

Ovo je 100% prirodan čaj koji djeluje u nekoliko pravaca:

  • Ojačava imunitet.
  • Uklanja žarišta upale urogenitalnog trakta i njihove uzroke.
  • Uklanja simptome i štiti od povratka bolesti.
  • Uklanja bolesti u akutnoj i kroničnoj formi.

 

Upala bubrega – simptomi, uzrok i liječenje

Ljepota i zdravlje

Upala bubrega - simptomi, uzrok i liječenje

Što je upala bubrega?

Kada kažemo upala bubrega, misli se na više stanja koja su povezana uz bolesti samog bubrega. Upala nastaje kao imunološka reakcija našeg organizma na prisutnost nekih stranih tvari u tijelu. Upala bubrega ili pijelonefritis je upala jednog ili oba bubrega, a do nje najčešće dolazi radi Escherichia coli, bakterije koja je normalno prisutna u debelom crijevu svake osobe. Uzrok upale mogu biti razni alergeni, virusi ili druge bakterije, osobito one koje su prisutne u tijelu nakon nepravilnog liječenja drugih infekcija.

Do same upale bubrega dolazi kada naš imunološki sustav napada bubrege i tako dolazi do upale. Kod nekih slučajeva može doći i do slabijeg rada ili otkazivanja rada bubrega. Navedena bolest u većini slučajeva kreće kod otvora mokraćne cijevi gdje se razmnožavaju mnoge bakterije koje zatim odlaze do bubrega. Širenje infekcije se odvija preko vanjskog otvora mokraćne cijevi, no ona se može širiti i iz drugih dijelova tijela. Kod nekih ljudi postoji povećana opasnost od upale bubrega, primjerice kod trudnica ili osoba koje pate od šećerne bolesti. Upala je također češća kod žena nego kod muškaraca.

Upala bubrega simptomi

Upala bubrega, kao i upala mokraćnih puteva imaju slične simptome, razlikuju se prema dijelu samog sustava koji se zahvatio s upalom. Uobičajeni simptomi kod upale bubrega su sljedeći: Bol koja je prisutna u donjem dijelu leđa, groznica i osjećaj opće slabosti, povišena i visoka tjelesna temperatura, učestalo mokrenje, manja količina urina pri mokrenju, mučnina i povraćanje, iznenadni i jaki napadi boli, oticanje ruku i nogu bez razloga, povišeni krvni tlak, u urinu je prisutna krv i urin je mutan.

Sami simptomi ovise o zahvaćenom dijelu, što znači da će oni varirati u svom intenzitetu. Svi navedeni simptomi se povezuju s upalom bubrega i mokraćnih puteva, za detaljniju analizu i liječenje je ipak potrebna obrada kao i dijagnostika liječnika. Upalu je potrebno liječiti na vrijeme da ne dođe do razvijanja daljnjih komplikacija poput kronične upale bubrega, stvaranja kamenca u bubregu ili zatajenje bubrega. Dijagnostika se uspostavlja putem fizičkog pregleda, ultrazvukom bubrega i krvnom slikom. Upala bubrega može dovesti i do ostalih pretraga ako liječnik smatra da su one potrebne.

Upala bubrega prirodno liječenje

Navedena upala bubrega se najčešće liječi antibioticima ukoliko je riječ samo o bakterijskoj upali. Ako bolesnik ima opstrukciju mokraćnih puteva tj. kanala tada sami antibiotici ne pomažu i dolazi do mogućnosti operacije. U slučaju operacije postavlja se određena proteza koja se može opisati kao tanka cjevčica koja se stavlja između bubrega i mokraćnog mjehura. Kod odluke o prirodnom liječenju i prevenciji, postoje čajevi koji su dobri za zdravlje bubrega. Mnoge biljke pomažu kod zdravlja jetre, gušterače, i bubrega.

Povećan unos tekućine je poželjan, voda i čaj potiču izlučivanje mokraće i štetnih toksina iz našeg tijela. Čajevi koji su odlični za zdravlje bubrega su: Čaj od maslačka, zeleni čaj, uvin čaj, čaj od koprive, čaj od đumbira i čaj od peršina. Upala bubrega je česta pojava, sami bubrezi su dosta osjetljivi i ne bi bilo loše poduzeti određene preventivne mjere kako bi se očuvalo njihovo zdravlje. Za bolji rad bubrega izbjegavajte pretjerano unašanje soli u organizam, izbjegavajte alkohol i cigarete, održavajte normalnu tjelesnu kilažu i redovito se hidratizirajte.

Tagovi:

Nefro Aktiv - poremećaje rada urogenitalnog sustava

Ovo je 100% prirodan čaj koji djeluje u nekoliko pravaca:

  • Ojačava imunitet.
  • Uklanja žarišta upale urogenitalnog trakta i njihove uzroke.
  • Uklanja simptome i štiti od povratka bolesti.
  • Uklanja bolesti u akutnoj i kroničnoj formi.