Ulje za masažu – od čega se sastoji i kako ga odabrati

Ljepota i zdravlje

Ulje za masažu - od čega se sastoji i kako ga odabrati

Što je ulje za masažu?

Masaža za tijelo je veoma iscjeljujuća za tijelo i dušu, te može pomoći u smanjenju upale, napetosti mišića i kod raznih boli. Također može poboljšati cirkulaciju krvi, držanje, pokretljivost, san i cjelokupno raspoloženje. Kod masaže, kvalitetno ulje za masažu vam može vam pomoći da imate iskustvo kao iz toplica iz udobnosti vašega doma. Ulje za masažu osmišljeno je kako bi seansu masaže učinilo opuštajućim i obnavljajućim. Također hidratizira, štiti barijeru kože i zadržava vlagu, te smanjuje trenje između vaše kože i ruku masera.

Neka ulja, poput eteričnih ulja, mogu čak smiriti osjetila i rastopiti mišićnu napetost i bol. Kada tražite za najboljim uljem kojeg ćete koristiti prilikom izvedbe masaže, preporučuje se da koristite ulja koja ne sadrže orašaste plodove u sebi i mješavine ulja koje nemaju miris i koja se mogu prilagodit prema potrebama osobe. Bez obzira jeste li tek počeli s masažama ili ste više ovisnik o masaži, pronalaženje ulja koje odgovara vašem tipu kože i potrebama ključno je za doživljaj svih prednosti masaže.

Od čega se sastoji ulje za masažu i koja su najbolja?

Ulje za masažu se uglavnom sastoji od ili kombinacije više ulja ili pak od jednog ulja u kojem je dodano eterično ulje. Uglavnom se sastoji od par sastojaka, te su veoma nježni prema koži i ne bude vam izazvalo reakcije, osim ako imate neku specifičnu alergiju ili osjetljiviju kožu. Postoje razne varijante ulje za masažu koje su odlične za većinu ljudi te su preporuke za svakoga tko tek kreće s masažama i želi dobiti preporuke za neka ulja koje bi mogao krenuti koristi na sebi i drugima.

Maslinovo ulje se može koristi i za dojenčad kao i za odrasle ljude, te se pokazalo kao dobar izbor za masažu tijela jer poboljšava elastičnost kože i te je jača. Redovita masaža tijela maslinovim uljem može učiniti da vaša koža izgleda sjajnije i mlađe. Ujedno, nije skupo te ga možete u svakoj trgovini.

Kokosovo ulje je odličan izbor za mnoge ljude. Lagana je, bezbojna i savršeno se upija u kožu. Kokosovo ulje pretvara gliceride dugog lanca u trigliceride srednjeg lanca, koji je sredstvo protiv starenja. Osim toga, ovo ulje je odlično za osobe s bolovima u tijelu te ujedno pomaže u sprječavanju izbijanja akni te ne blokira pore na koži. Kokosovo ulje je jeftino i ima dug rok trajanja.

Za ulje sezama se često govori kao o najboljem ulju za masaže tijela. Ima visoku nutritivnu vrijednost i izvrsno djeluje na jačanje strukture tijela, uključujući tetive, mišiće i ligamente. Poznato je da njeguje i detoksificira, te ublažava slabu cirkulaciju, tjeskobu, nadutost, pretjeranu suhoću i zatvor.

Kako odabrati ulje za masažu?

Ulje sjemenki grožđa je vrlo rijetko i lagano te je dobro ulje za masažu tijela. Ulje je svilenkasto i sjajno na koži, a njegov bogat osjećaj razlikuje se od većine drugih ulja. Ovo ulje je vrlo hranjivo, jer sadrži linoleinsku kiselinu u velikim količinama, koja je dokazano antialergen, sprječava akne i također zadržava vlagu u koži. Ako u svoju masažu pokušavate unijeti druga eterična ulja, onda će vam ulje sjemenki grožđa poslužiti kao savršeni nosač. Hranjive tvari i začinsko bilje vrlo se dobro apsorbiraju u ovom ulju, a ono djeluje kao vektor koji ih s lakoćom prenosi u kožu.

Ulje slatkog badema ima slatki, ali lagani miris koji se često koristi u svrhe masaže, s obzirom na svoje savršene atribute koje ulje za masažu tijela mora posjedovati. Glatko se stapa kroz kožu i ne upija se prebrzo. Dugo zadržava vlagu, lagane je i tanke teksture. Kada se koristi za masažu tijela, često se kombinira s vitaminom E kako bi se izvukao maksimum koristi za kožu prilikom masaže.

Razna ulja za masažu imaju svoj skup prednosti, a odabir pravog ulja za učinkovitu masažu je veoma bitno. Ulje ne smije biti previše isušujuće, trebao bi se upiti u kožu u razumnom vremenskom roku, trebao bi biti ili bez mirisa ili imati ugodni, lagani miris te bi trebao dobro zatvoriti vlagu u kožu. Dakle, istražite o svakom ulju koji vas zanima, napravite mudar izbor i u potpunosti iskoristite prednosti masaže tijela.

Tagovi: