Medicinske tablete za mršavljenje – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Medicinske tablete za mršavljenje - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Tablete za dijabetes odobrene kao medicinske tablete za mršavljenje

U povijesti lijekova nije prvi put da se neki lijek odobri za liječenje jedne bolesti, a onda zbog neke njegove nuspojave koja rješava tegobe neke druge bolesti postane poznatiji nego po svojoj prvotnoj namjeni, najpoznatiji tak slučaj se dogodio s viagrom. U posljednjih nekoliko godina su sustavno razvijani novi lijekovi za šećernu bolest, a onda ih je njihovo djelovanje na gubitak tjelesne težine preko noći lansiralo kao tablete za dijabetes odobrene kao medicinske tablete za mršavljenje.

Naravno, radi se o lijekovima za dijabetes tipa 2 koji pate i od pretilosti koja je bolest sama po sebi, već ima epidemijske razmjere u modernom svijetu i uzrokuje mnoge druge bolesti. Medicinske tablete za mršavljenje se dobivaju na recept, a sam plan liječenja predlaže i prati specijalizirani liječnik. Takvi programi liječenja traju oko 18 mjeseci, kreće se sa najmanjom dozom koja se postupno povećava. Struka zagovara postupno mršavljenje, jer kod naglog mršavljenja dolazi do obješene kože na licu, trbuhu i stražnjici koja nema dovoljno vremena da se povuče.

U čemu je tajna medicinske tablete za mršavljenje

Svi odobreni lijekovi za dijabetes tipa 2 koji su odobreni i za smanjenje tjelesne težine djeluju na istom principu, stimuliraju proizvodnju inzulina i njegovog oslobađanja iz gušterače koji odgađa pražnjenje želuca i samim tim i uklanja ili smanjuje osjećaj gladi, što dovodi do gubitka masnih naslaga oko struka, stražnjice, trbuha i lica. Eto u čemu je tajna medicinske tablete za mršavljenje, neke to očara, pa se žure što više kilograma skinuti u što kraćem roku.

To je opasna zamka čak i za vrlo mlade osobe koje još imaju elastičnu kožu i brže se "steže". Medicinske tablete za mršavljenje treba koristiti mudro, bolje s manjim dozama duže skidati "kilažu" uz minimumalno mlohavu ili obješenu kožu, nego s maksimalnom dozom naglo smršaviti, a onda kirurški rješavati viškove obješene kože koja visi na sve strane. Naravno, sve to ovisi o dobi, spolu, općem zdravstvenom stanju, ali zato se ovi lijekovi dobivaju na recept, a proces mršavljenja treba redovito kontrolirati.

Medicinske tablete za mršavljenje nisu čarobni štapić

Prije svega treba imati na umu da svaki lijek ima nuspojave, kao i to da niste preko noći postali pretili, pa preko noći ih ne možete ni izgubiti, niti bi to bilo zdravo. Medicinske tablete za mršavljenje nisu čarobni štapić, ali su sjajna potpora programiranoj zdravoj prehrani, redovnom vježbanju i općenito promjeni životnog stila. Ako ne promijenite nezdrave životne navike, malo koristi ćete imati od takvog mršavljenja, jer zdravo mršavljenje će biti sačuvano zdravom prehranom i vježbanjem.

Medicinske tablete za mršavljenje tope masno tkivo iznutra, ali koža će se objesiti kod takvog mršavljenja ako ne uključite stalnu hidrataciju i ne nahranite kožu da bude što elastičnija i da se što lakše vraća u svoje prirodno glatko i zategnuto stanje u kojem je bila prije pretilosti. Pomažu plivanje, redovno tuširanje, nježne masaže i stručni kozmetički ili dermatološki tretmani. Uostalom problem obješene kože se može pojaviti i nakon bilo koje rigorozne dijete, kod ovih tableta trebate samo smanjiti dozu i sporije mršaviti.


Tagovi: