Ulaganje u kriptovalute

Tech

Ulaganje u kriptovalute

Uloži u kriptovalute

Najbolje i najsigurnije mjesto za kupovinu i prodaju kriptovaluta po najboljim cijenama

Da li je ulaganje u kriptovalute pametan potez?

Radi li se o prilici za laku zaradu ili pak totalnoj investicijskog pogreški? Činjenica je da su kriptovalute postale jako popularne u današnje vrijeme i brojne su špekulacije i debate o temi da li je ulaganje u kriptovalute isplativo ili ne. Vjerojatno ste i vi čuli priču kako se netko u svijetu obogatio jer je prije nekoliko godina uložio u neku od kriptovaluta i višestruko povećao svoj uloženi iznos. Ako vas takva priča mami, ipak morate pristupiti s određenim oprezom kada je u pitanju ulaganje u kriptovalute. Ono što prvo morate znati da su takve virtualne valute jako volatilne, tj. podložne su stalnim promjenama. Drugim riječima, rizik prilikom ovakvog ulaganja je velik. Ako ste pak odlučili da ćete uložiti u ovakvu vrstu vrijednosti, uložite mali iznos koji vam neće predstavljati problem ako ga izgubite. Činjenica je da su kriptovalute motivirale velike igrače poput investicijskih fondova, banaka i sličnih institucija. Na vama je da procijenite.

Ulaganje u kriptovalute postoja sve popularnije, saznajte zašto!

Na pitanje da li je ulaganje u kriptovalute budućnost u smislu hoće li kriptovalute zamijeniti trenutne valute – na to pitanje nije moguće dati odgovor i onaj tko tvrdi da zna odgovor na takvo pitanje, laže. Nemoguće je predvidjeti takav tijek događaja, predvidjeti odluke središnjih banaka i političkih vodstava država. Ohrabrujuć je podatak da npr. u Zagrebu već postoji kafić u kojem možete platiti u kriptovalutama. Isto tako, plaćanje kriptovalutama se može izvršiti i na 40-ak benzinskih postaja. Kriptovalute su svakako postale lako dostupne svima stoga ne treba čuditi da vas ulaganje u kriptovalute privlači. Ipak, važno je istaknuti brojna upozorenja koja daju stručnjaci. Tako je HANFA nedavno priopćila da putem hrvatskih kriptomjenjačnica promet u 2021. premašuje 1, 2 milijarde kuna i da ulagači moraju biti oprezni. Postoje brojni lažni oglasi na internetu u vezi ovakvih ulaganja. Ako planirate izvršiti ovakvo ulaganje, vaša odluka treba biti u cijelosti informirana i promišljena.

Što su kriptovalute i da li je pametno ulaganje u kriptovalute?

Kriptovalute u zadnjih nekoliko godina stvarno su dobile na popularnosti. Sigurno ste se barem jednom susreli s pojmom kriptovaluta. Međutim, znate li o čemu se radi? Riječ je o virtualnim valutama koje ne izdaju središnje banke niti su pod kontrolom središnjih banaka. Uz to, za transakcije nema naknade pa su međunarodna plaćanja jednostavnija i jeftinija i dostupnija svima. Drugim riječima, svatko s internetskom vezom može biti dio takvog sustava. Uz to, takvi sustavi su puno otporniji na inflaciju i nisu ovisni o monetarnim politikama zemlje. Sve to zvuči kao primamljivi razlozi za ulaganje u kriptovalute. Ipak, potreban je itekakav oprez. Većina ljudi koji kupuju bitcoin kupuju iz razloga što su motivirani povećanjem njegove vrijednosti kako bi ga mogli prodati kasnije. No, povijest nas je naučila da se radi o jako nestabilnim tržištima, gdje cijena tih kriptovaluta divlja u oba smjera. Drugim riječima, ulaganje u kriptovalute predstavlja jedno od najrizičnijih ulaganja koje možete napraviti.

Tagovi:

Uloži u kriptovalute

Najbolje i najsigurnije mjesto za kupovinu i prodaju kriptovaluta po najboljim cijenama