Uklanjanje podočnjaka

Ljepota i zdravlje

Uklanjanje podočnjaka

Uklanjanje podočnjaka koju metodu odabrati

Uklanjanje podočnjaka ukoliko se radi o estetskom, a ne zdravstvenom problemu, možete istražiti i raspitati se koji sve načini uklanjanja su dostupni. Vaš odabir će ovisiti o vrsti podočnjaka koje imate u području ispod očiju.

Nakon što ste ustanovili sa svojim liječnikom da se ne radi o zdravstvenom problemu poput bolesti bubrega, jetre ili štitnjače, možete biti sigurni da se radi o podočnjacima koji su predmet estetike. Koža ispod očiju može biti jače pigmentirana pa time i područje tamnije. Također se može raditi o natečenim podočnjacima ili spuštenim očnim kesicama koje se pojavljuju kako se masne naslage lica s godinama spuštaju prema dolje, a koža ostaje ovješena. Ovisno o stanju vaših podočnjaka tako ćete i odabrati način kako si pomoći u rješavanju tamnih ili natečenih kolutova.

Prirodnim starenjem prije ili kasnije doći će u naše misli uklanjanje podočnjaka ukoliko si to za neke zahvate financijski možemo priuštiti. Prirodni pilinzi, poznati oblozi od kamilice za umorne oči, maske od svježih krastavaca nahranit će vašu kožu oko očiju. Međutim, ovakav način trebamo primjenjivati redovito i rezultati su vidljivi nakon duljeg vremena primjene.

Uklanjanje podočnjaka kirurškim putem

Podočnjaci su prirodna pojava koja može doći i bez dodatnih zdravstvenih problema. Nedovoljno sna, stres, previše obaveza, premalo vremena za odmor i premalo kretanja na čistom zraku dovoljni su da se pojave podočnjaci.

Podočnjaci se mogu ukloniti kirurškim putem u poliklinikama za estetske i plastične kirurgije u okviru kirurških postupaka obrade kapaka kao gornjeg područja kože očiju ili obrade kože i potkožnog tkiva obraza. Uklanjanje podočnjaka kirurškim putem njih samih se ne prakticira u velikoj većini slučajeva, međutim nije nemoguće.

Kirurški postupak uklanjanje podočnjaka koji zapravo je više orijentiran na estetske zahvate gornjih i donjih kapaka se zove Blefaroplastika. Ukoliko se odlučite na taj kirurški postupak raspitajte se kod provjerenih i ovlaštenih poliklinika koje imaju odlične preporuke i vrhunske stručnjake. Ukoliko se radi samo o rješavanju pigmentacije kirurg će vas ispravno savjetovati kome da se obratite, ili ako poliklinika ima u ponudi i te postupke objasnit će vam što i kako treba napraviti bez klasične plastične kirurgije.

Uklanjanje podočnjaka ne kirurškim putem

Uklanjanje tamnih podočnjaka moguće je i bez klasične plastične ili estetske kirurgije. Podočnjaci nastaju i kod mladih ljudi, ali u većini su veća pojava sa godinama starenja. Sa godinama starenja masne naslage koje su ispod kože u tom predjelu lica ispod očiju se spuštaju jer koža postaje sve tanja i mišićni tonus je sve slabiji.

Uklanjanje podočnjaka ne kirurški moguće je upotrebom nekoliko različitih sredstava kojima se taj dio ispod oka napuni. Udubljenje ispod očiju i spuštene resice mogu se napuniti masnim tkivom ili hijaluronskom kiselinom. Ne kirurški uklanjanje podočnjaka se obavlja u estetskim poliklinikama sa stručnim radom estetskih zdravstvenih liječnika.

Stručnjaci za estetske zahvate se mogu za rješavanje podočnjaka koristiti i raznim filerima koji su danas na tržištu dostupni. Ovi postupci daju iznimno brze rezultate u svega nekoliko tretmana i minimalne posljedice oporavka koje u nekim postupcima i ne postoje. Neki od ovih ne kirurških postupaka zahtijevat će lokalnu anesteziju, a neki i ne. Pigmentacije podočnjaka se mogu ukloniti i laserskim postupcima. Ovisno o kakvoj se vrsti podočnjaka radi takav će vam biti i preporučen postupak od strane estetskog stručnjaka.

Tagovi:

Želite ukloniti podočnjake?

Naručite flastere za podočnjake i ukonite podočnjake prirodnim putem u roku 7 dana.