Odry Cream - vrača mladost vašem licu

Pomaže u borbi protiv dobnih promjena na koži
  • zaglađuje bore
  • ujednačava ton
  • daje elastičnost

Uklanjanje bora

Sponzorirano

Uklanjanje bora

Uklanjanje bora može se napraviti na više načina

Bore su fizički podsjetnik da naša koža stari. Nastanak bora ne zaobilazi nikoga, kod nekih one dolaze nešto ranije u životu, dok se kod nekih javljaju nešto kasnije. Dva su glavna razloga nastanka bora, to su kao što smo već spomenuli, starenje kože, no isto tako nastaju i mimikom našeg lica. Iz tog razloga se bore dijele na dva osnovna tipa. Tako postoje statičke bore koje nastaju zbog starenja i utjecaja gravitacije te smanjenjem prirodne proizvodnje kolagena, elastina i hijaluronske kiseline u tijelu, dok postoje i dinamičke bore koje nastaju zbog mimike lica kao što je smijanje, mrštenje i slično. Iako su bore prirodna pojava koja ne zaobilazi nikoga, neke ljude one smetaju pa ih zanimaju kako se vrši uklanjanje bora. Uklanjanje bora može se napraviti na više načina, a sve na prvom mjestu ovisi o tome kako su one nastale te u kolikoj se one mjeri već vide na koži pojedinca.

Uklanjanje bora može se raditi uz određene proizvode

Ukoliko zamjećujete tek blagu formaciju bora na svom licu, uklanjanje bora može se raditi uz određene kozmetičke proizvode ili neke kozmetičke tretmane. Danas tako na tržištu postoji cijeli niz kozmetičkih preparata koji se proizvodi ciljano kako bi se smanjila vidljivost bora. Tako postoje razne kreme koje u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu, enzime Q10 i slične sastojke koji direktno djeluju na smanjenje vidljivosti bora. Osim krema, postoje i mnogi drugi proizvodi kao što su razni serumi, maske za lice te mnogi drugi slični proizvodi. Uklanjanje bora može se raditi i korištenjem nekih dodataka prehrani pa tako postoje tablete i raznovrsni prašci koji se sastoje u prvom redu od kolagena te nekih drugih pomoćnih tvari koje bi trebale tijelu omogućiti apsorpciju tih sastojaka tamo gdje je potrebno. Postoji i tekući kolagen koji se pije u malim dozama koji također djeluje poput onog u obliku tableta ili praška, no svatko preferira određen oblik tog proizvoda.

Uklanjanje bora radi se pomoću nekih zahvata

Za one čije su bore već uznapredovale ili koji su nestrpljivi i nemaju vremena čekati rezultate koji nastaju korištenjem ranije navedenih proizvoda, uklanjanje bora radi se na način da odlaze u kozmetičke salone ili kod dermatologa i sličnih stručnjaka. Kozmetičari mogu napraviti određene masaže te čak i određene zahvate ukoliko imaju licence za takvo nešto. Za neke ljude se uklanjanje bora radi kod dermatologa ili pomoću određenih estetskih zahvata. Tako se na primjer bore koje nastaju zbog starenja tretiraju dermalnim ili hijaluronskim filerima, dok se one nastale zbog mimike lica tretiraju botulin toksinom, odnosno, botoxom kako je on poznatiji među općom populacijom. Botox funkcionira tako da sprječava pokrete mišića koji rezultiraju stvaranjem i pojavom bora, posebice onih na području obrva, čela i očiju. Takvi zahvati su financijski zahtjevniji, no ukoliko ste u mogućnosti priuštiti ih, rezultati će biti vidljivi već od prvog tretmana dok svi ostali zahtijevaju određeno vrijeme da bi rezultati nastupili.

Tagovi:

Odry Cream - vrača mladost vašem licu

Pomaže u borbi protiv dobnih promjena na koži
  • zaglađuje bore
  • ujednačava ton
  • daje elastičnost