Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega

 

Učestalo mokrenje kod žena – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Učestalo mokrenje kod žena - uzrok, simptomi, liječenje

Učestalo mokrenje kod žena – uzrok

Učestalo mokrenje kod žena je česti problem zbog same konstrukcije u donjem dijelu. Pošto se mokraćni otvora nalazi veoma blizu analnog otvora, velike su šanse da mogu bakterije poput E. coli prijeći iz analnog otvora do mokraćnog, te tako ući u mokraćnu cijev i mjehur i uzrokovati probleme poput upale mjehura i učestalo mokrenje kod žena, koji su ujedno i česti uzročnici problema s učestalim mokrenjem. Ovaj problem se može dogoditi i zbog drugih razlog osim zbog bakterijske infekcije odnosno urinarne infekcije. Neki drugi razlozi koji se mogu osim kod žena pojaviti i kod svih ostalih neovisno o spolu, dobi i generalnog zdravlju je ako ste tokom dana unijeli veliku količinu vode, ako ste primjerice popili puno kofeinskih napitaka poput kave, čaja ili energetskih pića, tada može lako doći do učestalog mokrenja. Također, ako ste stajali na hladnoći, ili još više, ste sjedili na hladnom onda su vam se mogli upaliti mjehur te morate više mokriti nego inače i pritom osjećate nelagodnu bol i peckanje.

Učestalo mokrenje kod žena – simptomi

Za učestalo mokrenje kod žena postoje određeni simptomi prema kojima možete prepoznati da imate problem s upalom mokraćnog mjehura i mokraćne cijevi. Jedno od glavnih simptoma koji se pojavljuje je učestalo mokrenje kod žena odnosno česta potreba za mokrenjem nego što je to uobičajeno. Također, zna se pojaviti drugi simptomi kao što su vam to da je urin neobične boje, da izbacujete samo male količine urina, da je bolno i teško mokrenje, te da ponekad izgubite kontrolu nad urinom. Uglavnom, upala mjehura traje do nekoliko dana, no ako vam traje dulje od toga, znači preko tjedan dana i pritom zamijetite krv u urinu, i jako vas boli i pecka tokom mokrenja, u tim situacijama biste trebali potražiti liječničku pomoć. U takvim situacijama se može raditi o nečem ozbiljnijem, zbog čega je bitno da nadzirete simptome i pratite razvoj događaja jer se ponekad može raditi o nekom većem problemom od upale.

Učestalo mokrenje kod žena – liječenje

Ukoliko je uzrok učestalo mokrenje kod žena samo mala upala mjehura odnosno urinarna infekcija, tada imamo dobre vijesti za vas jer se ovaj problem može u par dana riješiti kroz jednostavnog ispijanja čaja. Postoji vam nekoliko opcija čajeva koji su odlični za rješavanje ovog problema, poput uvinog čaja, čaja od breze, čaja od koprive, čaja od brusnice, čaja od peršina i zelenog čaja. Također vam je jako dobro konzumirati stvari bogate s kalcijem, cinkom i vitaminom A, C i E kako biste ojačali imunitet, kao i da unosite vlakna kako vam ne bi došlo do zatvora. Također, ako vam je problem s učestalo mokrenje kod žena uzrok visoke konzumacije kofeinskih stvari bitno je da tokom liječenja ne pijete stvari s kofeinom kako ne biste samo pogoršali stvari. Ako je uzrok često mokrenja ispijanje puno vode tokom dana zbog velikih vrućina, tada se ne morate brinuti jer to bude samo od sebe prošlo, ali si možete ublažiti simptome s čajevima.

Tagovi:

Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega