Tvrda spužva gdje kupiti

Tvrda spužva gdje kupiti

Tvrda spužva vrste

Tvrda spužva može biti izrađena od različitih materijala, te time dobiva različitu tvrdoću i različitu namjenu. Postoje spužve za namještaj, spužve za jastuke, vrtne garniture, plovila, te u građevini gdje je potrebna. Proizvođači se trude proizvoditi tvrde supužve u skaldu sa ekološkom proizvodnjom, pa se tako razlikuju spužve od koji se izrađuju madraci, nadmadraci i jastuci od spužvi koje se koriste za plovila ili namještaj.

Moguće je nabaviti spužve koje ćete naručiti po mjeri koje su vam potrebne, a tvrđe se spužve u pravilu upotrebljavaju za sjedenje, dakle u namještaju i plovilima te su one postojanije od mekih spužvi jer su gušće strukture. Postoje i tvrđe spužve čija je postojanost i izdržljivost najveća, pa se zapravo vijek trajanja spužvi određuje prema njihovoj tvrdoći.

No postoje i tvrda spužva koja je narezana na sitne komadiće različitih veličina, ali tu se u pravilu radi o mekanim spužvama koje se koriste za jastuke te se stoga i spužva dodatno reže kako bi bila još mekša. A dodaju se i drugi materijali kao kod nadmadraca koji se izrađuju od spužvaste pjene zapravo.

Gdje se može nabaviti tvrda spužva

Tvrda spužva se može nabaviti u različitim trgovinama, od trgovina građevinskim materijalom, trgovina vrtnim najmještajem, trgovina mješovitom robom, sve zapravo ovisi kakav asortiman robe trgovina ima. Naravno, ovisi i kakva tvrdoća spužve vama treba, odnosno za koju upotrebu vam tvrda spužva treba, te da li vam je potrebno rezati spužvu ili ćete kupiti veći komad i sami rezati jer imate dobar alat za rezanje.

Možete svratiti u trgovinu i prodavaču objasniti za što vam je potrebna spužva i prodavač će vam preporučiti i tvrdoću i gustoću spužve, te vam ponuditi i rezanje ukoliko imate mjere.

Sve to možete i putem web shopova no tu sami trebate znati kakva tvrdoća i gustoća spužve vam treba. Online možete naručiti i rezane komade prema mjerama koje su vam potrebne. Kada naručujete online rizik je na vama da li ćete doista naručiti spužvu kakva je vama potrebna, no uvijek imate mogućnost povrata i uzeti drugu vrstu jer su na to obavezni svi web shopovi omogućiti povrat robe.

Tvrda spužva namjena

Tvrda spužva može imati doista različite namjene, te se i proizvode različite spužve ovisno o namjeni gdje i za što će se koristiti. Spužva za tapiciranje namještaja je također tvrda međutim njena tvrdoća nije jednaka kao kod tvrdih brusnih spužvi. Tvrda brusna spužva kako joj i samo ima kaže tvrda je i namjenjena je za brušenje drugih materijala koje je potrebno izbrusiti, polirati i slično. Takve se brusne spužve koriste u građevinskoj djelatnosti.

Spužva za poliranje laka na automobilu također treba imati određenu tvrdoću, međutim njena površina treba biti nježna kako se ne bi oštetio lak na automobilu. Ova je spužva za poliranje izrađena od posebnih materijala, te može biti gruba, fina i srednje gruba ovisno što na automobilu i u kojoj fazi poliranja vam treba. Ovakve su spužve nerijetko izrađene i uz dodatak pjene.

Crna abrazivna tvrda spužva namjenjena je za čišćenja paluba broda i površina od stakloplastike, no ove spužve nisu namijenjene za površine koje su obojane ili polirane jer bi mogle oštetiti boju ili završni sloj laka ili boje.


Tagovi: