Troškovi gradnje kuće

Financije

Troškovi gradnje kuće

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 09.12.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Troškovi gradnje kuće s obzirom na lokaciju

Svatko od nas ima želju i potrebu imati krov nad glavom, posebice ako je riječ o kući o kakvoj oduvijek sanjamo. No, da bi došli do te točke uopće, važno je imati ne samo stabilnu i sigurnu financijsku situaciju, već je važno raspitati se i koji su troškovi gradnje kuće. Naime, izgradnja vlastite kuće najčešće je jedan od najvećih životnih troškova i investicija pa je dobro znati koji su troškovi gradnje kuće kako bi se pripremili što je bolje moguće. Troškovi uvelike variraju od kuće do kuće, pa tako u tu računicu ulazi imate li neko gradilište koje je u vašem vlasništvu otprije ili ga tek morate kupiti, što se opet veže na lokaciju gradilišta jer što je veći grad, veće su i cijene istih. Također, razne građevinske dozvole kao i spojevi kao što su vodovod, struja, plin i mnogi drugi također sa sobom nose dodatne troškove zbog čega već i bazni troškovi mogu varirati.

Troškovi gradnje kuće s obzirom na vrstu kuće

Osim osnovnih troškova navedenih ranije u tekstu, troškovi gradnje kuće uvelike će varirati ovisno o tome kakvo građevinsko zemljište imate i razine podzemnih voda jer s obzirom na to tehnologije izgradnje kuće također će varirati. Troškovi gradnje kuće doduše najviše će ovisiti o konačnoj kvadraturi kuće, vrsti konstrukcije i vrsti krova. Što je veća kuća, potrebno je više materijala što automatski diže cijenu nabavke materijala i izgradnju iste. Također, važno je razmotriti sve opcije gradnje kuće jer postoje neki materijali koji su možda u početku skuplji no kroz vrijeme su više isplativi zbog čega ćete možda u konačnici imati manje troškove grijanja i sličnog. Kod nas se i dalje najčešće kuće grade od opeke, no takav način izgradnje iziskuje određenu količinu vremena pa do dovršenja kuće može proći i pokoja godina, dok možda uz neke novije, modernije materijale to biva moguće u kraćem vremenskom periodu. Svakako je potrebno raspitati se o svim mogućim opcijama.

Troškovi gradnje kuće s obzirom na vaše želje

Troškovi gradnje kuće također će varirati o tome gradite li prizemnicu, kuću s potkrovljem ili katnicu te će jako ovisiti o tome koji je nivo izvedbe. Postoje ROH-BAU izvedbe koje uključuju izgradnju temelja, stropova, stepenica i ostali takozvani kostur kuće, no postoje i nešto skuplje opcije kao što je visoki ROH-BAU koji uključuje i razne instalacije. Gradnja kuće na način da dobijete ključ u ruke pak uključuje i potpuno opremanje kuće tako da je na vama da samo uselite u kuću koju ste dali izgraditi. Kao što se iz ovog kratkog, oglednog teksta može zaključiti, troškovi gradnje kuće mogu uvelike varirati zbog mnogih faktora te je dobra priprema pola posla. Morate biti svjesni da gradnja kuće nije mali trošak i da će vas vjerojatno obvezati na dulji kredit, tako da je važno dobro promisliti što želite i kakva kuća bi bila najbolja za vas i vaše potrebe kako bi si smanjili kasnije životne troškove.

Tagovi: