Treniranje kod kuće

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna
 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora
Treniranje kod kuće

Treniranje kod kuće - kako odraditi trening doma?

U vrijeme pandemije i promijenjenog društvenog stanja mnoge naše rutine više nisu iste. Ne sjedimo toliko po kafićima, obavljamo posao od doma, slabije vidimo ljude koje poznajemo i sve više aktivnosti odrađujemo iz svog stana. Kada je u pitanju fizička aktivnost, pandemija je za to donijela posebne izazove, a oni koji su i dalje uporni u svojim nastojanjima da vježbaju, sada vježbaju kod kuće.

Kako izgleda treniranje kod kuće? Treba li puno rekvizita ili se trenirati doma može samo uz adekvatnu obuću i jedan ručnik? Naravno da se trening doma može obaviti i bez rekvizita! U ovom članku objasnit ćemo kako se pripremiti za treniranje kod kuće. Odabrali smo HIIT trening jer je on najbolji za cjelokupnu tjelovježbu te ne zahtjeva uporabu rekvizita. Ukoliko želite vježbati, no ne znate kako; obucite svoje tenisice za trening, zauzmite prostrani dio dnevnog boravka i krenite! Počinjemo sa zagrijavanjem i istezanjem - deset do 12 minuta.

Treniranje kod kuće - što trebamo znati?

Postoji jako puno razloga zašto vježbati odnosno biti fizički aktivan. Ipak, najčešći je onaj koji se tiče boljeg izgleda i postizanja energije tokom dana. Za konvencionalne ciljeve ne trebamo puno istraživati koji trening raditi, kako i koliko puta. Ukoliko nam je cilj postizanje energije ili izgled, HIIT trening je sasvim dovoljan. Kako raditi ovakav trening?

Cilj je nanizati 8 vježbi koje radimo svaku po minutu bez stanki između vježbi. Vježbe moraju ciljati drukčije skupine mišića kako bi nam trening bio cjelokupan. No prije toga, treniranje kod kuće uključuje i zagrijavanje. Nije pametno odmah uletjeti u teške vježbe a da tijelu ne damo upozorenje. Zato prvih 7 minuta treninga potrošite na zagrijavanje. To mogu biti klasični jumping jacks ili izbacivanje natkoljenica ili može biti lagani krug oko zgrade. U svakom slučaju, zagrijte mišiće da biste pripremili svoje tijelo na trening. Za treniranje kod kuće nije potreban rekvizit, no ukoliko imate par utega, pilates loptu ili nešto treće, možete i vježbe s rekvizitima ukomponirati u trening.

Treniranje kod kuće - kako odabrati vježbe?

Pri odabiru vježbi najbolje je držati se osnova, a zatim kasnije nadopunjavati svoju listu vježbi nekim novim idejama s interneta ili savjetovanjem s trenerima. Treniranje kod kuće također ne može biti dugoročna opcija te ćete nakon 3-4 mjeseca trebati rekvizite kako biste mogli dalje napredovati. Kako izgleda jedan trening i koje vježbe odabrati ako ste početnik?

Ne trebate znati sve o kineziologiji da biste znali 8 vježbi. Krenite s čučnjevima (obični ili neki modificirani za više mišićnih skupina, primjerice skijaški čučnjevi), trbušnjacima (osim klasičnih potražite kako izgleda vježba za donje trbušnjake i na koje sve načine vježbati mišiće abdomena), plankom, ubacite par vježbi za eksplozivnost i završite sve s marincima ili nekom drugom sveobuhvatnom vježbom. Dodatne vježbe potražite online. HIIT treninzi su vrlo prilagodljivi stoga radite ono što inače volite raditi kada trenirate. Treniranje kod kuće ne mora zahtijevati rekvizite niti biti komplicirano. Onaj tko hoće vježbati, naći će prostora u svome stanu i poraditi na sebi čak i tokom pandemijskih dana!


Tagovi:

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna
 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora