Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana

  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju

 

Trening za definiciju

Sport

Trening za definiciju

Da li je za mršavljenje dovoljan trening za definiciju?

Zdravlje i dobra tjelesna kondicija trebali bi biti cilj svakoj osobi. To podrazumijeva i nizak udio masnoće u tijelu. Ako se pitate kako smršaviti, onda vas vjerojatno zanima trening za definiciju. U nastavku ćemo vam objasniti kako trening za definiciju može izgledati. U svakom slučaju morate imati na umu da trening sam za sebe nažalost nije dovoljan za sagorijevanje masnih naslaga već je potrebno kontrolirati i prehranu. Naime, kalorije ćete početi gubiti ako ste u kalorijskom deficitu, a u kalorijskom deficitu ne možete biti ako unosite pretjeran broj kalorija, jer nemoguće je potrošiti toliki broj kalorija treningom.

Drugim riječima i laički rečeno: ne možete vi toliko trenirati koliko možete jesti. Kontroliranje prehrane je prvo i osnovno pravilo i zato ga ističemo prije nego što uđemo u pojedinosti samog treninga. Naravno, trening će itekako pomoći u sagorijevanju masti, ali bez kontroliranja prehrane neće biti dovoljan. U nastavku ćemo iznijeti sve pojedinosti takvog treninga

Kako izgleda trening za definiciju

U prethodnom smo poglavlju istaknuli da je najvažnija stvar za gubitak kila kontrola prehrane. Pod pretpostavkom da ćete se toga pridržavati, u nastavku ćemo opisati kako izgleda trening za definiciju. Prije svega moramo razlučiti dvije vrste treninga. Trening za definiciju može biti aerobni i anaerobni trening.

Aerobni trening vam može pomoći u topljenju masnog tkiva te poboljšanju kardiovaskularnih sposobnosti vašeg tijela. Aerobni trening se probodi na način da frekvencija vaših otkucaja srca bude na 60 do 70 % od maksimuma. To bi podrazumijevalo lagano trčanje kroz duži period vremena, npr. sat vremena, ili vožnja bicikla i slični aerobni treninzi koji nisu intenzivni. S druge strane, anaerobni trening je takav da su trenutne potrebe za kisikom puno veće, radite na 80,90 pa i 100 % svoga maksimuma. To su intenzivne vježbe poput sprinta. Dobra stvar kod anaerobnog treninga jest što ćete gubiti kalorije ne samo tokom treninga već i 24 sata nakon treninga!

Kako organizirati trening za definiciju?

Postoje određena pravila koja se odnose na trening za definiciju i koja bi trebali znati ako vam je cilj gubitak neželjenih kila. Najprije, povećajte broj ponavljanja. Tijekom treninga hipertrofije, ponavljanja će biti između 10 i 15, a sada vam je veći fokus na izdržljivosti i topljenju masti stoga trebate smanjiti odmore između vježbi i produžiti njihovo trajanje kako bi vam srce neprestano radilo. Da bi to uspjeli, nužno morate smanjiti kilažu jer inače nećete moći izvoditi vježbe kroz duži period.

Ovo pravilo bi se odnosilo na cardio trening. Trening za definiciju koji mnogi smatraju najučinkovitijim je takozvani HIIT, u prijevodu: visokointenzivni intervalni trening. On traje kratko, svega 15 – 20 minuta, ali u tom vremenu vi dajete svoj maksimum, na način da npr radite sprint 100 metara a zatim 40 sekundi odmarate i tako u krug. Ta metoda treninga je odlična za mršavljenje jer ćete gubiti kalorije i nakon što završite s takvim treningom.

Tagovi:

Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana

  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju