Traćati ili tračati?

Pravopis

Traćati ili tračati?

Dvojbe u pravilnom pisanju između glasova /č/ i /ć/ su česte u hrvatskom jeziku. U ovom slučaju, radi se o glagolu koji znači ogovarati – tračati. Naglašen je kratkosilaznim naglaskom na prvom slogu.

Često se događa da ljudi pogrešno napišu ovaj glagol koristeći slovo “ć” umjesto “č”. Međutim, u standardnom hrvatskom jeziku pravilno se piše sa slovom “č”.

Dakle, ispravno je napisati tračati, tračam, tračaš, trača i tako dalje.

Riječ tračati ima negativnu konotaciju jer se odnosi na ogovaranje i širenje neistina. Iako može biti privlačno sudjelovati u tračanju, važno je zapamtiti da se to može nanijeti štetu drugima i uništiti odnose. Stoga, umjesto da tračate, pokušajte se fokusirati na pozitivne stvari i graditi pozitivne veze s ljudima oko sebe.

Kako bismo izbjegli pogreške u pisanju između glasova /č/ i /ć/, najbolje je savladati pravila hrvatske gramatike i pravopisa. Također, korisno je čitati i pisati često kako bismo unaprijedili svoje jezične vještine. Učenje i primjena ispravnog pisanja ne samo da će poboljšati našu komunikaciju, već će nam također pomoći da ostavimo pozitivan dojam na druge i izbjegnemo neugodne situacije.