Somatodrol - za ekstremnu čvrstoću mišića

Povećava razinu testosterona i HGH-a.

  • veći postotak mišića
  • više energije
  • bolje definirano tijelo
  • brži rezultati

 

Testosteron – što je i kako djeluje na tijelo

Sponzorirano

Testosteron - što je i kako djeluje na tijelo

Što je testosteron?

Testosteron je glavni muški hormon, ali isto tako on se luči i kod žena i životinja. Kod muškaraca najviše se testosterona proizvodi u testisima, dok se kod žena on proizvodi u jajnicima. Navedeni hormon se kod oba spola proizvodi također i u nadbubrežnim žlijezdama. Proizvodnja muškog testosterona je najveća u pubertetu, a njegova razina proizvodnje krene padati nakon 30 te godine života. Hormon je važan za proizvodnju spermija, ali isto tako utječe na kosti, mišićnu masu i proizvodnju crvenih krvnih stanica. Što je testosteron?

Navedeni hormon je zaslužan za sve promjene koje se događaju u muškom tijelu u doba puberteta. On utječe na: Promjenu boje glasa, pojavu brade i dlaka na cijelom tijelu. Osim navedenog on također utječe na rast mišićne mase muškarca i na njegov libido, točnije na njegovu seksualnu želju, također je odgovoran za rast testisa i penisa. Sintetski derivati testosterona se danas mogu pronaći u obliku anaboličkih steroida, i često se koristi kao doping sredstvo u sportovima i bodybuildingu. U navedenom primjeru on poboljšava rezultate, povećava agresivnost i sami anabolički efekt.

Kako testosteron djeluje?

Djelovanje testosterona će ovisiti o tome kako muško tijelo iskorištava testosteron ali i o broju receptora u organizmu muškarca i njegovom smještaju. Muškarci koji imaju veći broj receptora na ključnim mjestima mogu ostvariti sve njegove učinke, čak i kada je proizvodnja smanjena. U drugu ruku, ako muškarac ima receptore za testosteron na žlijezdama lojnicama umjesto da su oni na folikulima dlaka, tada on neće biti pojačano dlakav već će za rezultat imati masniju i problematičniju kožu. Testosteroni imaju veliku ulogu u emocijama i ponašanju muškaraca.

Da li ste se možda ikada zapitali zašto imidž “zločestog dečka” privlači žene? Dokazano je da bezosjećajniji muškarci imaju bolji i bogatiji seksualni život. Razlog je taj što ostavljaju dojam muževnosti a upravo to privlači žene, a upravo ono je uzrokovano testosteronom. Važno je naglasiti da količina testosterona isto tako ovisi o genetici muškarca. I dok je prije samo postajala pretpostavka da su hormoni odgovorni za naše ponašanje, osjećaje, razmišljanja i postupke, medicina je zadnjih godina dokazala kako hormoni uvelike utječu na naš središnji živčani sustav. Muški hormon tako utječe na svaki aspekt života jednog muškarca.

Za što je sve testosteron važan?

Libido i potencija su svakako dvije glavne stavke kada se spominje testosteron. Hoće li muškarac biti privlačan, uspješan i najbolji ne ovisi samo o njegovoj volji i želji već o testosteronu. Zahvaljujući navedenom hormonu muškarac primarno ima veći spolni potencijal, a upravo je on bitan za pronalaženje i osvajanje buduće partnerice. Dokazano je da su muškarci s viškom testosterona samopouzdaniji, što se ne očituje samo u seksualnom već i u svakodnevnom životu. Osim navedenog testosteron isto tako utječe na izgled muškarca. Muškarci koji imaju višak testosterona su u samom prosjeku mišićaviji i bolje građeni jer su skloniji sportskim aktivnostima.

Osim navedenog, hormon također utječe na oblikovanje i crte lica kod muškarca. Oštrije crte lica i istaknutije jabučice su znak da muškarac posjeduje veću količinu muškog spolnog hormona. Isto tako on djeluje na tijelo kao trostruki antidepresiv. On djeluje na dobro raspoloženje, potiče optimizam i hrabrost. Isto tako povećava libido i čini muškarca privlačnijim. Sve više muškaraca se danas zapravo bori sa sniženom razinom testosterona radi korištenja određenih lijekova, posljedica nekih poremećaja i bolesti, kao i pretilosti. Razina testosterona se može povećati hormonalnom terapijom i uravnoteženom prehranom.

Tagovi:

Somatodrol - za ekstremnu čvrstoću mišića

Povećava razinu testosterona i HGH-a.

  • veći postotak mišića
  • više energije
  • bolje definirano tijelo
  • brži rezultati