Teretana oprema

Sport

Teretana oprema

Teretana oprema

Teretana oprema je sastavni dio svake teretane, a upravo se teretane razlikuju s obzirom na asortiman sprava i utega. Oprema u teretani može se podijeliti na sprave za izvođenje pojedinih vježbi i vježbanje određenih mišićnih skupina, te utege i slična pomagala za izvođenje slobodnih vježbi. Slobodne vježbe su one vježbe gdje svojim tijelom kontrolirate pokrete, dok je na spravama pokret zadan i kontroliran. Svi vježbači obožavaju sprave za vježbanje i sve što se nalazi u teretanama, a popularnost teretane određuje se prvenstveno po opremi koja se nalazi u teretani. Teretana oprema i njena kvaliteta od velike je važnosti za reputaciju teretana. Također, ono što vrednuju svi vježbači kod odabira teretane u kojoj će vježbati je broj sprava koje se nalaze u teretani. Nitko od vježbača ne voli doći u teretanu i dugo čekati na red za određenu spravu. Ovaj problem se najviše odnosi na sprave za zagrijavanje poput bicikla ili trake za trčanje. Dakle ako otvarate teretanu, vodite računa o tome da imate dovoljno traka za trčanje i bicikala s obzirom na veličinu vaše teretane.

Gdje se kupuje teretana oprema

Teretana oprema može se kupiti na nekoliko načina a raspon cijena je velik tako da svatko može pronaći nešto za sebe. Ako želite otvoriti vlastitu teretanu tada ćete kupovati samo novu opremu. Sve najnovije i najbolje iz svijeta opreme i sprava za teretanu potražite na specijaliziranim sajmovima gdje proizvođači izlažu svoje najnovije sprave. Kupovina opreme na sajmovima opreme za teretanu najbolja je opcija ako želite biti ispred svoje konkurencije i ponuditi svojim klijentima samo najbolje sprave. Također, na sajmu opreme za teretanu možete ostvariti direktan i osoban kontakt sa proizvođačima i na taj način postići najbolju cijenu, kao i postaviti čvrste temelje za buduću suradnju. Ako je teretana oprema nešto što mislite koristiti u osobne svrhe kod kuće, tada je neloša opcija kupiti manje profesionalnu opremu po nešto nižim cijenama. Ako baš želite profesionalnu opremu, tada na hrvatskim oglasnicima možete pronaći veliki izbor korištene opreme za vježbanje koja se nekada koristila u teretanama.

Kako se postavlja teretana oprema

Teretana oprema važna je za funkcioniranje teretane, a osim kvalitetnih sprava nije nevažno kako ćete rasporediti sprave unutar teretane. Sprave za zagrijavanje se u pravilu postavljaju na početku teretane ili u zasebnom dijelu. Ostale sprave najbolje je postaviti kružno, s tim da se uvijek grupiraju sprave koje djeluju na iste ili bliske mišićne skupine. Sprave je preporučljivo staviti u krug, jer i sami vježbači najčešće izvode kružne treninge. Uvijek ostavite dovoljno mjesta među spravama, prvenstveno kako bi se mogle koristiti u punom opsegu i kako bi osigurali potreban nivo privatnog prostora svakom vježbaču. Kako tehnologija napreduje, pa i spoznaje o ljudskom tijelu, tako napreduje i teretana oprema kako bi zadovoljila apetite vježbače. Oprema za teretanu nije nimalo jeftina i naravno da ju nećete mijenjati svake godine, ali svakih nekoliko godina preporučljivo je promijeniti sprave u teretani kako bi konstantno poboljšavali ponudu sprava svojim klijentima. Uz opremu za teretanu treba istaknuti trenere, koji će najbolje znati najbolje iskoristiti svaku spravu da bi vježbač maksimizirao svoje rezultate.

Tagovi: