Targinact – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Targinact - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Targinact i za što se koristi?

Targinact tableta ima produljeno oslobođenje, što znači da se njene djelatne tvari u tijelu oslobađaju kroz dulje vremena. Njihovo djelovanje može trajati do 12 sati. Navedene tablete su namijenjene samo za primjenu kod odraslih. Targinact će se koristiti za ublažavanje jakih bolova koji se mogu suzbiti jedino s primjenom opioidnih analgetika. Dodan je i Nalokson klorid koji će spriječiti pojavu konstipacije. Kako navedene tablete djeluju na ublažavanje boli? Ove tablete se sastoje od oksikodon klorida i nalokson klorida kao djelatne tvari.

Zajedničkim djelovanjem navedenih djelatnih tvari postiže se suzbijanje bolova i sprječavanje zatvora koji je čest kod korištenja opioidnih lijekova. Osim za bolove, lijek se može propisati i za liječenje sindroma nemirnih nogu. Ovaj lijek se neće propisati: Osobama koje su alergične ili imaju potencijalnu alergiju na djelatne tvari lijeka, osobama koje ne mogu samostalno disati ili osobama koje imaju problema s disanjem, osobama koje pate od teške bolesti pluća, osobama koje imaju stanje koje se naziva plućno srce, osobama koje pate od bronhalne astme, osobama koje imaju paralitički ileus, osobama koje imaju oštećenje jetre.

Targinact primjena i mjere opreza

Prije nego vam liječnik propiše navedeni lijek dužni ste iznijeti svoju povijest bolesti, upoznati liječnika sa svojim sveobuhvatnim zdravstvenim stanjem i naglasiti koje lijekove koristite stalno ili kada je potrebno. Sva potrebna upozorenja i mjere opreza nalaze se na uputi o lijeku. Kako se uzima Targinact? Tablete će se uzimati onako kako je odredio liječnik ili ljekarnik. Navedene tablete imaju produljeno oslobađanje, što znači da će se djelatne tvari lijeka opuštati dulji vremenski period. Djelovanje tableta traje do 12 sati. Tablete će se progutati cijele kako bi se postiglo dulje oslobađanje. Nije ih potrebno lomiti, žvakati ili drobiti.

Tableta se uzima uz pola čaše vode, svakih 12 sati prema rasporedu koji određuje liječnik. Uobičajene doze su: Liječenje bolova kod odraslih - 10 mg tablete. Liječnik određuje da li se tablete moraju uzimati svaki dan ili se doze raspodjeljuju. Prilagodba doze ovisiti će o jačini bolova i osjetljivosti osobe. Poželjno je primjenjivati najmanju dozu. U slučaju da bol ne prestaje između dviju uzetih doza, tada je potrebno uzeti lijek koji brzo djeluje protiv bolova. Ako lijek djeluje preslabo ili prejako potrebno je kontaktirati liječnika. Koliko dugo traje liječenje navedenim tabletama? Targinact će se uzimati samo dok je nužno potrebno.

Targinact iskustva i liječenje

Osobe koje su koristile navedene tablete za liječenje dugotrajne boli navode kako su one djelotvorne i kako uspješno otklanjaju upornu bol. Iskustva su većinom pozitivna. Da li korištenje Targinact tableta uzrokuje nuspojave? Navedeni lijek može uzrokovati nuspojave. Popis nuspojava dostupan je na uputi o korištenju tableta. Nuspojave koje se najčešće pojavljuju su: Bolovi u trbuhu, probavne tegobe, suha usta, povraćanje i mučnina, vjetrovi, smanjen tek i gubitak teka, omaglica, glavobolje, navala vrućine, slabost, umor i iscrpljenost, svrbež na koži, kožne reakcije, znojenje, poteškoće sa spavanjem, omamljenost.

Targinact tablete se propisuju na liječnički recept, i podići će se u ljekarni. Cijena tableta s produljenim oslobađanjem 30 x 10 mg + 5 mg iznosi 16,31€ uz doplatu od 3,76€. Kako se čuvaju tablete s produljenim oslobađanjem? Tablete se čuvaju podalje od djece, na sigurnom mjestu. Ove tablete se moraju čuvati u svome izvornom pakiranju gdje su zaštićene od svjetlosti i vlage. Poželjno je lijek upotrijebiti unutar 6 mjeseci nakon otvaranja. Nakon isteka roka ili terapije, neiskorištene lijekove bacite prema uputama liječnika ili prema uputama ljekarnika.


Tagovi: