Nicozero - prestati pušiti je lako

Oslobodite se ovisnosti o nikotinu

  • Nema žudnje za cigaretima
  • Bez sindroma odvikavanja
  • Bez knjiga i hipnoze
  • Bez lijekova i flastera
  • NicoZero ne sadrži otrovne tvari

Tablete za prestanak pušenja

Sponzorirano

Tablete za prestanak pušenja

Tablete za prestanak pušenja kada drugačije ne možete prestati

Muke sa odvikavanjem od pušenja pušači često opisuju dramatičnim riječima. Na tržištu se prvo uz elektronsku cigaretu pojavilo niz nikotinskih proizvoda koji su se koristili kao nadomjesna nikotinska terapija (flasteri, nikotinske žvakaće gume ili pastile). Sada su se pojavile tablete za prestanak pušenja kada drugačije ne možete prestati pušiti. Prva skupina tableta su lijekovi koji se koriste kao zamjena za nikotin, jer na isti način djeluju na receptore u mozgu na koje djeluje i nikotin.

Druga skupina tableta pripada skupini sedativa i antidepresiva koji olakšavaju apstinencijsku krizu i pomažu da konačno i ostvarite prestanak pušenja. Treća skupina su tablete koje bukvalno imaju zadaću “zgaditi” vam cigaretu i pušenje učiniti stvarno odvratnim. Ove tablete za prestanak pušenja su nenikotinski biljni lijek i možda najučinkovitije doslovno ubijaju želju za cigaretom bez apstinencijske krize, ali moguće nuspojave su glavobolja, vrtoglavica i nesanica. Statistike kažu da upravo uz ove tablete najviše okorjelih pušača, koji puše godinama, za samo 12 tjedana postaju nepušači.

Tablete za prestanak pušenja imaju moguće nuspojave

Za nijednu bolest, pa tako ni za bolesti ovisnosti, a pušenje jest nikotinska ovisnost, ne postoji neki čarobni lijek. Tako i tablete za prestanak pušenja imaju moguće nuspojave i to sve tri grupe lijekova za odvikavanje. Nadomjesna nikotinska terapija djeluje kao i cigarete, samo više ne smrdite na duhan i dim. S tom terapijom ste istina prestali pušiti, ali ste i dalje ovisni o nikotinu. Sedativi i antidepresivi istina smanjuju stres i apstinencijsku krizu, ali postajete ovisni o njima.

Biljne tablete za prestanak pušenja su efikasna zamjena za nikotin, na isti način se vežu za receptore u mozgu kao i nikotin, ali zadaća im je da vam ogade nikotin, cigarete i pušenje. Naravno, presudna je vaša volja da prestanete pušiti, ali terapiju možete ponoviti nakon pauze ako vam se žudnja za cigaretama vrati, bez straha da ćete o njima postati ovisni. Možete imati teške snove i mučnine u početku terapije, ali su to kratkotrajne nuspojave.

Tablete za prestanak pušenja uzimajte prema uputama

Bilo bi mudro konzultirati svoga liječnika ako se spremate na odvikavanje od pušenja. Bez obzira na to koji lijek ste izabrali, tablete za prestanak pušenja uzimajte prema uputama ili prema savjetu vašeg liječnika. Ako osjećate pojačanu mučninu ili imate probavne smetnje (zatvor, proljev), možda je najbolje da tablete uzimate uz hranu, tijekom obroka i uz dosta tekućine. Držite se preporučenih doza, jer dupla doza ne znači brži i lakši put do potpunog odvikavanja od pušenja.

Ako se pojavi alergijska reakcija na bilo koji sastojak u lijeku, odmah ga prestanite uzimati i javite se svome liječniku. Ako ste trudni ili dojite biljne tablete za prestanak pušenja ne smijete uzimati. Ovaj lijek je namijenjen samo punoljetnim osobama, što znači da ga osobe mlađe od 18 godina ne smiju uzimati. Ove tablete ne bi smjeli uzimati ni bubrežni bolesnici. Sve ostale skupine moraju voditi računa o interakciji ovog lijeka sa lijekovima koje uzimaju za neke druge bolesti.

Tagovi:

Nicozero - prestati pušiti je lako

Oslobodite se ovisnosti o nikotinu

  • Nema žudnje za cigaretima
  • Bez sindroma odvikavanja
  • Bez knjiga i hipnoze
  • Bez lijekova i flastera
  • NicoZero ne sadrži otrovne tvari