Synjardy – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Synjardy - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Synjardy i za što se koristi?

Synjardy je lijek za dijabetes. Lijek će se koristiti poput dodatne terapije uz određene dijete, tjelovježbe i ostale lijekove za liječenje dijabetesa tipa 2. Djelatne tvari su empagliflozin i metformin. Lijek će se primjenjivati za: Liječenje bolesnika koji ne mogu postići dovoljnu kontrolu dijabetesa. Koristit će se isto tako kao kombinacija s drugim lijekovima protiv dijabetesa kako bi bolesnik postigao kontrolu nad bolesti. Često se koristi i kod bolesnika koji uzimaju zasebne terapije koje uključuju empagliflozin i metformin.

Kako djeluje Synjardy? Dijabetes tipa 2 je bolest gdje tijelo ne proizvodi dovoljno prirodnog inzulina kako bi se kontrolirala razina glukoze (šećera) u krvi, ili kada tijelo ne može na učinkovit način iskoristiti proizvedeni inzulin. U oba slučaja tijelo će imati velike razine glukoze u krvi. Navedene djelatne tvari lijeka pomoći će u smanjenju glukoze u krvi, čime će se postići kontrola nad simptomima bolesti. Djelovanje lijeka primjetno je već u početnim stadijima primjenjivanja terapije. Terapiju određuje liječnik sukladno potrebama oboljele osobe.

Synjardy primjena i mjere opreza

Kako će se koristiti Synjardy? Lijek je dostupan u obliku tableta koje u sebi sadrže 5 ili 12,5 mg empagliflozin uz 850 ili 1000 mg metformina. Tablete se izdaju na liječnički recept nakon što se za njime utvrdi potreba. Preporučene doze se mogu mijenjati ovisno o stanju pacijenta. Početna doza je jedna tableta dva puta dnevno uz obrok. Liječenje će pretežito započeti s dozom tablete koja će osigurati dozu metformina koju osoba već uzima od prije, kao i s najmanjom dozom empagliflozin-a. Sukladno o učincima doze će se prilagođavati po potrebi.

Lijek se može koristiti uz ostale terapije, no u slučaju da se koristi uz inzulin ili lijekom Sulfonilureja, tada će se doze smanjivati kako ne bi došlo do nastajanja hipoglikemije. Koje je mjere potrebno poduzeti kako bi se osigurala učinkovita i sigurna primjena navedenog lijeka? Synjardy se mora uzimati točno prema uputama liječnika ili ljekarnika kako bi djelovanje lijeka bilo učinkovito. Sve dodatne mjere opreza dostupne su u uputi o lijeku koje dolaze sa svakim pakiranjem tableta. U slučaju dodatnih pitanja slobodno se obratite svom liječniku.

Synjardy iskustva i liječenje

Razna ispitivanja lijeka i iskustva pacijenata daju do znanja kako je Synjardy djelotvoran lijek koji pomaže u kontroli dijabetesa tipa 2. Koji su rizici povezani s konzumacijom navedenog lijeka? Lijek može uzrokovati određene nuspojave, no one se neće pojaviti kod svakog pacijenta. Najčešće nuspojave su hipoglikemija - niska razina šećera u krvi, infekcije mokraćnog sustava ili genitalija, često mokrenje. Synjardy se neće koristiti kod liječenja: Osoba koje pate od metaboličke acidoze, osoba koje imaju smanjenu funkciju bubrega ili oboljenja bubrega, kod osoba koje imaju bolesti srca, kod osoba koje su imale srčani udar, kod osoba koje imaju otežano disanje, kod osoba koje imaju oštećenu jetru i problema s alkoholom.

Tablete se izdaju na liječnički recept, te će se podići u najbližoj ljekarni. Cijena za 60 tableta od 12,5 mg + 1000 mg iznosi 38,60€ uz doplatu od 16,76€.? Kako je najbolje čuvati navedeni lijek nakon otvaranja? Liječnik će vam naglasiti ukoliko postoje posebne upute za čuvanje nakon primjene. Dovoljno je da su tablete na sigurnom mjestu, dalje od djece, u svom pakiranju. Osim navedenog, lijek ne zahtijeva posebne uvjete čuvanja. Nakon isteka roka valjanosti ili nakon kraja terapije, tablete će se baciti sukladno prema uputama ljekarnika kako ne bi zagadile okoliš.


Tagovi: